Fransız imam: Holokost'a saygı gösterilmesini istediğim için ölüm tehditleri alıyorum

Fransız imam Hassen Chalghoumi, Suriye, Hizbullah ve Hamas'tan ölüm tehditleri aldığını açıkladı

Hassen Chalghoumi, ilk olarak 2005 yılında ölüm tehditleri almaya başladığını belirtti / Ekran Görüntüsü: France TV2

Fransız imam Hassen Chalghoumi, France 2 TV'ye bu ay verdiği röportajda, Holokost anmalarına saygı gösterilmesi çağrısında bulunduğu için kendisinin ve ailesinin yıllardır ölüm tehdidi altında yaşadığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hassen Chalghoumi, ilk olarak 2005 yılında ölüm tehditleri almaya başladığını belirtti.

Chalghoumi verdiği röportajda, “Irkçılığın, Yahudi karşıtlığının ciddiye alınıp sonuçlarının nereye vardığının düşünülmesi ve Holokost'un anısına saygı duyulması için çağrıda bulundum. Ama ne yazık ki sözlerim yanlış anlaşıldı. Benim sözlerimle hiçbir ilgisi olmayan Filistin olayları nedeniyle ölüm tehditleri almaya başladım. İsimsiz aramalar ve mektuplar aldım. 2009'da arabamı ateşe verdiler ve evime saldırdılar" dedi.

"Tehditlere rağmen karım beni konuşmaya teşvik ediyor''

İmama ailesini korumak için bu çağrılara son vermeyi düşünüp düşünmediği soruldu.

Chalghoumi “Sonuçları evime kadar ulaştı. Sosyal medyadan tehditler aldım. Bir pazarda karıma saldırdılar. Üzerine tükürdüler. Hatta benden boşanmasını bile istediler ama son vermeyi düşünmüyorum. Tehditlere rağmen karım beni konuşmaya teşvik ediyor'' dedi.

Chalghoumi, Suriye, Hizbullah ve Hamas'tan ölüm tehditleri aldığını ifade etti.

Tunus asıllı olup Fransa’da yaşayan ve İmamlar Konferansı isimli oluşumun da başkanlığını yapan Hassen Chalghoumi, Fransa'da bir öğretmenin başının kesilerek öldürülmesinin ardından 2020 yılında Sky News'e verdiği röportajda, "Siyasal İslam, maalesef, bu ümmetin kanseri ve tüm bu belaların sebebi" ifadelerini kullanmıştı.

 

Şalom, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU