Almanya'dan Holokost'tan kurtulan 150 bin kişiye 200 milyon dolarlık yardım

Yahudi Maddi Talepler Konferansı'na göre, 150 bin Holokost Kurtulanı önümüzdeki günlerde Almanya'da kişi başına yaklaşık 1.400 dolarlık Acil Durum Fonu alacak

Auschwitz çalışma kampının kurtuluşunun 69. yıl dönümünde, Holokost'tan sağ kurtulan Yahudiler anma için sağ çıktıkları kampı ziyaret etmişti / Reuters

2020'de müzakere edilen, toplamı 200 milyon dolar olan Acil Durum Fonu'nun 2022'nin sonuna kadar iki ödeme halinde dağıtılması planlanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak, dünya Yahudilerini temsil eden Claims Conference ve Alman hükümeti, Omicron varyantının yayılmasıyla artan mali zorluklarla başa çıkılmasına yardımcı olmak için ödemeleri hızlandırmayı kabul etti.

Talepler Konferansı Başkan Yardımcısı Greg Schneider, "Yaşam maliyetleri arttığı ve özellikle yaşlılar için günlük hayatı daha karmaşık hale getirdiği için dünya Holokost mağdurlarının yaklaşık yarısının fonlarını ödeyebiliyoruz" dedi.

Acil Durum Fonu ağırlıklı olarak Nazilerden kaçmak zorunda kalan ancak toplama kamplarına maruz kalmamış Ruslara veriliyor. Toplama kamplarından sağ kalanlar genellikle Almanya'dan aylık emekli maaşı alırken, acil durum fonu alanlar daha az mali desteğe sahip oluyor.

 

Şalom

DAHA FAZLA HABER OKU