Anadolu Gençlik Derneği’nden Herzog protestosu: İsrail bir kötü huylu tümör gibi yayıldıkça coğrafyamıza huzur gelmeyecektir

AGD, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un Türkiye’ye muhtemel ziyaretine karşı protesto düzenledi

Fotoğraf: Twitter

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Türkiye'ye gelmesi gündemde olan İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog'u ülke genelinde protesto etti.

Yapılan açıklamalarda İsrail, “terörist” devlet olarak nitelendirildi ve Filistin’i işgal ettiği vurgulandı.

Mescidi Aksa’nın İsrailliler tarafından her gün basıldığı, müslümanların izzetleri çiğnenmeye devam ettiği kaydedilen açıklamalarda “İsrail’in işgalleri sebebiyle müslüman yurdu her gün kan ağlıyor. Yıllardır süregelen zulümler devam ederken, Terörist İsrail’in başı Yitrak Herzog’un Türkiye’ye gelecek olması Türkiye müslümanları için ancak bir utanç sebebidir. Müslüman milletimizin yüzyıllardır İslam alemine öncülük ve önderlik yapmışken böyle bir utançla karşı karşıya kalması, şerefli tarihimize kara bir leke olarak sürülecektir. Yıllar önce Şimon Perez’in Millet Meclisimizde yaptığı konuşmanın hala sızısı yüreklerimizde iken, Yitrak Herzog’un Türkiye’ye nasıl bir teklif veya tehditle geleceği ise bizleri endişelendirmektedir" denildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul’da yapılan protesto gösterisinde, “İsrail bölgedeki sorunların bir neticesi değil sebebi” olduğu ifade edilirken İsrail’in “kötü huylu tümör” gibi yayıldıkça bölgeye huzur gelmeyeceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirebileceğini ifade ederek "Sayın Herzog'la yapmakta olduğumuz görüşmeler var, belki Türkiye'ye bir ziyareti olabilir. Başbakan sayın Benet'in bu noktalarda olumlu bazı yaklaşımları var. Hedef olumlu yaklaşımlarla bir yere varmak" ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU