Çinli yetkililer kovid önlemleri gerekçesiyle yardıma engel oldu: Türk kaptan hayatını kaybetti

Çinli yetkililer 10 metre yüksekten betone düşen kaptanlarına yardım etmek isteyen gemi mürettababtına koronavirüs önlemleri nedeniyle izin vermedi

Fotoğraf: AA

İTÜ Denizcilik Fakültesi’nden 2007 yılında mezun olan Selçuk Elibol (36) birçok Türk gemisinde çalıştıktan sonra Alman denizcilik devi Oldendorff’a kaptan olarak transfer oldu. Liberya bayraklı, 300 metrelik kuru yük gemisi ‘Mathilde Oldendorff’un kaptanlığını yapan Elibol, önceki gün yük almak için Çin’e gitti. Limana yanaşan gemiye yükleme yapıldı.

Geminin hareket edebilmesi için Elibol’un draft (geminin ne kadar suya battığı) bildirmesi zorunluydu. Çinli yetkililer koronavirüs önlemleri nedeniyle gemiden kimsenin limana inmesine izin vermediği için Elibol geminin yanından sarkıttığı çarmıhla (geminin yanından sarkıtılan ipli merdiven) draftı görmeye çalıştı. Bu sırada dengesini kaybeden Elibol yaklaşık 10 metreden limanın beton zeminine düştü. Gemi mürettebatı kaptan Elibol’a yardım etmek için gemiden inmek isteyince Çinli yetkililer engel oldu. Limana gelen sağlık görevlileri Seçuk Elibol’un hayatını kaybettiğini tespit etti.

Hürriyet'ten Eyüp Serbest'in haberine göre, Elibol’un cenazesi hastaneye kaldırıldı, gemisi de limandan ayrıldı ve bir diğer limanı olan Tayvan açıklarında demirledi. Elibol’un cenazesi Çin’deki prosedürler tamamlandıktan sonra Türkiye’ye gönderilecek.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU