Erdoğan’ın mikrofon uzattığı çocuk, Kılıçdaroğlu'na "hain" dedi... Muhalefetten art arda tepki

Kılıçdaroğlu, çocuğun görüntülerinin yayılmamasını isterken CHP’den yapılan açıklamada “Çocukları kirli siyasetinize alet etmeyin, onları bölmeyin, Türkiye’nin evlatlarını artık rahat bırakın” denildi. İmamoğlu da duruma tepki gösterenler arasında

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon'da katıldığı açılış töreninde bir çocuk CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Hain" diyerek iktidar için oy istedi. Erdoğan'ın mikrofon çocuğa uzattığı sırada söylediği bu ifadeler canlı olarak ekranlarda yayınlanırken muhalefetten peşpeşe tepkiler geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trabzon’da açılış töreni için bulunan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu'nun ulaştırma sektöründe gerçekleşen bir ihalede devletin 6 milyar lira zarar ettirildiğine yönelik iddiasını yalanladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) terörle bağlantılı kişilerin işe alındığı şeklindeki iddiayı yineleyen Erdoğan, muhalefete bir dizi eleştiride bulundu.

“Bay Kemal Cumhurbaşkanım karşısında kim?"

 

 

Törende Erdoğan’ın konuşmasının ardından sahneye bir çocuk geldi. Erdoğan’ın mikrofon uzattığı bu çocuk kalabalığa “Bay Kemal Cumhurbaşkanım karşısında kim? O adam hain, hain. Burada adam, en iyi adam. Ona oyunuzu verin” ifadeleriyle seslendi. Çocuk bu ifadeleri kullanırken protokolde bulunan kişiler ile birlikte Erdoğan’ın gülümsediği görülüyor.

Erdoğan'dan ne istedi?

Sosyal medyada eleştirilen görüntülerin öncesinde çocuğun Erdoğan'dan bir istekte bulunduğu görülüyor.

Trabzon’un yerel haber sitesi 61saat.com’da yer alan habere göre, sahneye çıkan çocuk, Erdoğan’a  “Babam 10 yıldır beri yatıyor, onu çok özledim” deyip çeşitli suçlardan 10 yıl önce cezaevine giren babasının tahliyesini istedi.

CHP'den tepki

Görüntülere tepki ilk olarak CHP'den geldi. Ana muhalefet partisinin kurumsal sosyal medya hesabında duruma tepki gösterildi:

Çocukları kirli siyasetinize alet etmeyin, onları bölmeyin, Türkiye’nin evlatlarını artık rahat bırakın. Kınıyoruz!

İmamoğlu: Kınıyorum

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "memleketinde bu şovun yapılmasını kınadığını" ifade ederek şu mesajı paylaştı:

Siyasette etik ve ahlak ne yazık ki iyice terk edildi. Devleti yönetenler, masum bir çocuğa söyletilmiş “hain” ifadesine gülüyor. Trabzon’un iyi kalpli tüm insanları bu kötü duygulardan uzak duracaktır. Bir Trabzonlu olarak memleketimde bu şovun yapılmasını kınıyorum.

Kılıçdaroğlu: Paylaşmayın

CHP lideri Kılıçdaroğlu da video hakkında "paylaşmama" uyarısı yaptı:

Lütfen küçük çocuğumuzla ilgili haberi paylaşmayın, kötü söz söylemeyin. O daha çok küçük. Ayrıca tüm örgütlerimizden istirhamımdır, duygularımıza yenilmeden, çocuk pedagojisi ne diyorsa ona uyun!

Karamollaoğlu: Bırakın çocuklar saf ve masum kalsın

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da “Çocukların temiz yüreğini siyasetinizin kirli sözleriyle yaralamayın! Bırakın onlar saf ve masum kalsın” mesajı paylaştı.

Soylu: Çocuk, Eren Bülbül'ün katillerinin arkadaşlarına 'hain' demiş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter'dan, "Bir çocuk ağlar, Cumhurbaşkanı merak eder. Çocuk, derdini anlatır ve ardından Cumhurbaşkanımızın elinden mikrofonu kapmak ister. Herkes çocuğun atikliğine tebessüm ederken lider, çocuğu kırmaz... Çocuk, Eren Bülbül'ün katillerinin arkadaşlarına 'hain' demiş. 'Çocuktan al haberi" ifadelerini kullandı.

Özkoç'tan Soylu: Seni kaçacağın deliğe kadar kovalayacağım

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Soylu'nun paylaşımına, "Karapara ve uyuşturucu kaçakçılarının arkadaşı, seni kaçacağın deliğe kadar kovalayacağım. Kaçamayacaksın Soylu! " şeklinde yanıt verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU