Milyonlarca dolarlık indirime rağmen Trump Tower dairelerine yıllardır alıcı çıkmıyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın liberal New York şehrindeki popülaritesi hala düşük

New York şehrinde yükselen Trump Tower'da bazı daireler uzun süredir satılamıyor / Fotoğraf: Reuters

New York’ta Trump Tower içinde yer alan birçok lüks daire yapılan milyonlarca dolarlık kesintiye rağmen yıllardır satılamıyor.

ABD merkezli haber kuruluşu Bloomberg’in haberine göre Donald Trump’ın 2017’de başkanlık koltuğuna oturmasından bu yana New York şehrindeki gökdelende satışa çıkarılan dairelerin büyük kısmı, sahiplerinin satın alırken verdikleri paranın yüzde 80’ini bile karşılamayan fiyatlarla zararına satıldı. Site geçen ay aynı dönem içinde New York’taki evlerinse yalnızca yüzde 0,23’ünün zararına satıldığını aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Binada yaşayanlar dairelere alıcı bulunamamasını ABD Başkanı’nın liberal şehirde rağbet görmemesine ve gökdelenin etrafında güvenliğin büyük oranda artırılmış olmasına bağlıyor.

Öte yandan New York Post gazetesinde bu hafta yer alan bir haberde 58 katlı binada şu an 8 dairenin satışta olduğu ve milyonlarca dolara varan indirimlere rağmen bazılarının yıllardır alıcı bulamadığı belirtildi.

Dairelerin arasında en pahalı olduğu belirtilen 3 yatak odalı Unit 61L, 2013’te 14,4 milyon (yaklaşık 82 milyon TL) dolara satın alınmasına rağmen ev sahibi tarafından 10 milyon dolara (57 milyon TL) satışa çıkarıldı. Daire için 2018’de başlangıçta öngörülen fiyat 18 milyon dolardı (103 milyon TL) ancak alıcı çıkmayınca peş peşe indirimler yapıldı. 
 

Trump Tower AFP.jpg
Trump Tower / Fotoğraf: AFP


Satılmayı bekleyen bir diğer daire olan Unit 58 CD’nin şu anki değeriyse 9,9 milyon dolar (57 milyon TL). 2017’de satış için biçilen değeri 11,5 milyon (66 milyon TL) dolardı. Aradan 20 ay geçmiş olmasına rağmen “tasarım harikası ve ustalık eseri” bu yaşam alanı hala satın alınmayı bekliyor.

En keskin fiyat indirimiyse Unit 57L için yapıldı. Yaklaşık 232 metre karelik konut 2015’te 18 milyon dolardan (103 milyon TL) satışa çıkarıldı. Dört yıl sonraysa fiyatı, ilk teklif edilen miktarın neredeyse yarısına, yani 8,99 milyon dolara (52 milyon TL) kadar indi. 
 

Ivanka Trump Reuters.jpg
Trump'ın kızı Ivanka Trump'a ait mücevher mağazası / Fotoğraf: Reuters


Arka arkaya fiyat kesintisi yapılan ve iki daireyi bir arada sunan Unit 42BC için biçilen bedel, Ekim 2016’da (Trump’ın başkan seçilmesinden yalnızca bir hafta önce) 8,5 milyon dolardı (49 milyon TL) ancak fiyat sonra 6,5 milyon dolara (37 milyon TL) düştü.

New York Post’un listesindeki diğer 4 dairenin fiyatlarıysa 2-3 milyon dolar civarında değişiyor. İçlerinden ikisinin fiyatı satışı cazip hale getirmek için indirildi, diğerleriyse hala ilk satışa sunuldukları fiyattan alıcı çıkmasını bekliyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU