iPhone’un tasarımcısı Jony Ive kendi şirketini kurmak için Apple’dan ayrılıyor

Ive, iMac, iPhone ve iPad gibi ürünlerin tasarımlarına imza atmıştı

Ive’dan boşalan koltuğa kısa sürede birinin gelmesi planlanmıyor / Fotoğraf: The Independent

Apple’ın baş tasarımcısı Jony Ive 30 yılın ardından şirketten ayrılıyor.

1996’dan bu yana Apple için çalışan Ive, iMac, iPhone ve iPad gibi en ikonik ürünlerin tasarımından sorumlu olan isimdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Apple’dan yapılan açıklamada Ive’ın “bağımsız bir tasarım şirketi kurmak için” ayrıldığı belirtildi.

LoveFrom adlı bu yeni girişimle ilgili çok az şey biliniyor ancak Apple şirketin ilk müşterilerinden biri olacağını ifade etti.

Ive konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

30 yıl ve sayısız projenin ardından en çok Apple’da benzersiz bir tasarım ekibi, süreci ve kültürü yaratmak için yaptığımız kalıcı çalışmayla gurur duyuyorum. (…) Apple’daki tasarımcı meslektaşlarıma güvenim sonsuz. Benim en yakın arkadaşlarım olmaya devam edecekler ve önümüzdeki uzun yıllar boyunca onlarla çalışmak için sabırsızlanıyorum.

Apple CEO'su Tim Cook ise Jony Ive’ı tasarım dünyasındaki “eşsiz şahsiyet” olarak tanımladı. Ive’ın Apple’ın yeniden canlanmasındaki rolünü vurgulayan Cook, tasarımcının 1998’deki çığır açan iMac, iPhone ve şirketin genel merkezi Apple Park için ortaya koyduğu enerji ve ilgiye dikkat çekti. Cook sözlerini şöyle sürdürdü:

Apple, özel projelerde kendisiyle doğrudan iş birliği yaparak ve kurduğu zeki ve tutkulu tasarım ekibinin devam eden çalışmalarıyla Jony’nin yeteneklerinden istifade etmeye devam edecek.

Ive’ın şirketten tam olarak ne zaman ayrılacağına ilişkin bir açıklama yapılmadı. Ive’dan boşalan koltuğa hemen biri geçmeyecek, yardımcılarından ikisi şirketin Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Jeff Williams’a doğrudan rapor verecek.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU