29 yaşındaki Kristine Grigoryan, Ermenistan'ın yeni ombudsmanı oldu

Ülkedeki muhalefet çevreleri hükümete yakın bir ismin İnsan Hakları Savunucusu olarak atanmasını eleştiriyor

Eski Adalet Bakan Yardımcısı Kristine Grigoryan, Ermenistan'ın yeni İnsan Hakları Savunucusu (Ombudsman) olarak seçildi / Fotoğraf: Twitter

Eski Adalet Bakan Yardımcısı Kristine Grigoryan, Ermenistan'ın yeni İnsan Hakları Savunucusu (Ombudsman) olarak seçildi. Görev süresi dolan Arman Tatoyan, hükümeti sık sık eleştiren bir isim olarak biliniyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2009 yılından bu yana siyaset içinde olan 29 yaşındaki  Grigoryan, Paşinyan'ın iktidara geldiği  2018 devriminin ardından, Temmuz 2019'da Adalet Bakan Yardımcısı olarak atandı.

Ülkedeki muhalefet çevreleri hükümete yakın bir ismin İnsan Hakları Savunucusu olarak atanmasını eleştiriyor. 

Grigoryan parlamentoda atanması için yapılan oylamada öncesinde , insan hakları meselelerini ele alırken kendini sınırlamayacağı ve değerlendirmelerinde 'keskin' olacağı yönünde vaatte bulundu.

Muhalefet oylamaya katılmadı

Oylamaya 107  milletvekilinden 68'i katıldı ve tümü Grigoryan’ın lehine oy kullandı. Muhalefet oylamaya katılmadı.

Arman Tatoyan'ın altı yıllık İnsan Hakları Savunucusu görevi 23 Şubat'ta sona eriyor. Tatoyan bilhassa İkinci Karabağ Savaşı sonrası dönemde hükümeti Azerbaycan ile sınır anlaşmazlıkları konusunda yeterli çabayı göstermediği ve sınır bölgesinde yaşayanların haklarını korumadığı  gerekçesiyle eleştiriyordu.  İktidardaki Sivil Sözleşme  İttifakı, Ekim 2021'de Tatoyan'ın görev süresini yenilememe niyetini açıkladı.

Ulusal Güvenlik Servisi başkanı Armen Grigoryan ise, Tatoyan'ı taraflı olmakla ve "devrime karşı" konuşmakla" suçlamıştı.

 

Agos

DAHA FAZLA HABER OKU