Akif Beki: Mazeretle ülke mi yönetilirmiş?

"İktidar partisinin zoruna bak, bundan muhalefeti sorumlu gösterip siyaseten yararlanma derdinde"

Fotoğraf: AA

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’yi İstanbul’da yoğun kar yağışı devam ederken yaptığı açıklamalar dolayısıyla eleştirdi.

Beki, bugünkü köşe yazısında “ayrı bir alem” dediği Kabaktepe’nin “Gerekli ve yeterli tedbiri almayarak kadın-erkek, çocuk-yaşlı yüzbinlerce vatandaşımızı mağdur eden CHP’li İBB yönetimi. Bilin ki İstanbul sahipsiz değildir. İstanbullular bu ayazın üstesinden gelir ancak, bu yaptığınız aymazlığı asla unutmaz” şeklindeki açıklamasını anımsattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AK Parti İstanbul İl Başkanı’nın geçen günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu “bahanelere sığınmakla” suçladığını ifade eden Beki, şöyle devam etti:

Cumhurbaşkanlığından onay verilmediği için İmamoğlu’nun alamadığı metrobüsleri, yapamadığı metroyu kastediyordu. Yapamamak, İmamoğlu’nun sorunuydu, elini kolunu bağlayanların değil. “En iyi bildiği iş, engelleniyoruz bahanesi” demişti. Haklı; ne de olsa siyaset, sorun çözme sanatıdır. ‘Dış güçler şöyle engelledi, iç güçler böyle yaptı, ben batırmadım onlar batırdı’ diye ağlaşma yeri değil. Mazeretlerle ülke yönetilmez, ancak berbat edilir. İmamoğlu, yönetemiyorsa bıraksın; daha fazla üzmesin Kabaktepe’yi. İstanbullu, ülkenin geri kalanı gibi karla, yoksullukla, zor hayat şartlarıyla boğuşuyor. İktidar partisinin zoruna bak, bundan muhalefeti sorumlu gösterip siyaseten yararlanma derdinde.

“Laf sokmanın, siyasi çekişmenin yeri, sırası da gözetilmiyor artık” diyen Karar yazarı, şunları yazdı:

Muhalefeti başarısız, iktidarı başarılı göstermekten başka bir şey düşünemiyorlar. Bunu da hizmet yarışıyla değil ağız yarışıyla yapacaklar. İBB çuvalladı, karla mücadelede çok fena sınıfta kaldı, halkı buna ikna ettiniz diyelim. ‘Bakanlıkça çok mu tedbirli ve hazırlıklıydınız, ne bu hal’ denmeyecek mi, ona nasıl inandıracaksınız?

DAHA FAZLA HABER OKU