Peter Dinklage, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler'in yeniden çekilmesini eleştirdi: "Ne halt ediyorsunuz be adam?"

Aktör, "Ne halt ediyorsunuz?" dedi

Peter Dinklage, Game of Thrones'daki rolüyle 4 kez Drama Dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Emmy ödülüne layık görülmüştü (AP)

Peter Dinklage, 1937 yapımı çocuk filmi Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler'in yakında yeniden çekilecek olmasını eleştirdi ve hikayenin "tamamen gerici" olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cüceliği olan aktör, WTF with Marc Maron podcast'inin son bölümünde "duyarcılık" kavramını tartışırken Disney prensesini Rachel Zegler'ın canlandıracağı filmin canlı olarak yeniden çekilecek uyarlamasına dair yorum yaptı.

"Gerçekten, kimse alınmasın" diyen oyuncu şu ifadeleri ekledi

Ama Pamuk Prenses'i oynaması için Hispanik bir aktris seçmekten gurur duyduklarını görünce biraz şaşırdım. Hâlâ Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler hikayesini anlatıyorsunuz. Bir adım geri atın ve orada ne yaptığınıza bir bakın. Bana hiç mantıklı gelmiyor.

Bir yönüyle ilericisiniz ama hâlâ 7 cücenin birlikte bir mağarada yaşadığı tamamen gerici bir hikaye anlatıyorsunuz, ne halt ediyorsunuz be adam?

İlk Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler filmi, Grimm Kardeşler'in 1812 tarihli Alman masalına dayanıyordu. Orijinal hikayede ve Disney filminde cüceler bir kulübede yaşıyor, mağarada değil.

Hikayenin Belçika ve Hollanda dahil başka versiyonlarında, Pamuk Prenses bir kulübede yaşayan 7 cüce yerine bir mağarada yaşayan 17 soyguncuyla arkadaş oluyor.

52 yaşındaki Dinklage şunları ekledi:

Güçlü duygularımı vaaz ederek davanın ilerlemesini hiç mi sağlayamadım? Sanırım sesim yeterince yüksek değil. Hangi stüdyo bilmiyorum ama bununla çok gurur duyuyorlardı. Aktrise ve doğru olanı yaptığını düşünen herkese sevgi ve saygılar. Ama ben sadece 'Ne yapıyorsunuz?' diyebiliyorum.

The Independent yorum almak için Disney'le temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

 

disney.jpg
1937 yapımı film versiyonu (Disney)

 

Hikaye daha önce cücelerden birkaçı aptal veya sakat olarak tasvir edildiği için engelli bireylere karşı ayrımcılıkla eleştirilmişti. Filmde Pamuk Prenses cücelerin hepsinin çocuk olduğunu varsayıyor.

Dinklage gelecek ay Birleşik Krallık'ta Cyrano de Bergerac'ın yeni müzikal uyarlaması Cyrano'da izlenebilir.

Joe Wright'ın yönetmenliğini yaptığı müzikal, Erica Schmidt'in kaleme aldığı ve Dinklage'in de rol aldığı 2019'da sahneye konan Broadway oyununun film uyarlaması. Schmidt'in uyarlaması, 1897'de Edmond Rostand'ın yazdığı ve 17. yüzyılda yaşayan Fransız bir yazar ve düellocunun gerçek hayatını kurguya aktaran orijinal oyuna dayanıyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU