Selçuk Tepeli’den RTÜK Başkanı Şahin’e yanıt: İki konuda haksızlık yapıyorsunuz

“O kadar uzun süre muhalefette kalsam iktidarı mutlaka alırdım, kuşkunuz olmasın”

FOX TV Ana Haber Sunucusu Selçuk Tepeli, kendisini “muhalefet lideri gibi konuşmak” ile itham eden Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin’in iki konuda haksızlık ettiğini belirterek “O kadar uzun süre muhalefette kalsam iktidarı mutlaka alırdım, kuşkunuz olmasın” dedi.

RTÜK Başkanı Şahin, dün yaptığı açıklamada FOX TV hakkında inceleme başlattıklarını duyurdu. Twitter’dan paylaştığı mesajda kanalın ana haber sunucusu Tepeli’nin ekonomi politikalarını eleştirdiği ve vergilerle ilgili soruları gündeme getirdiği bir videosunu ekleyen Şahin, şunları yazdı:

Tarafsızlık, medya kuruluşlarının haber bültenlerinde basın etiğinin gereğidir. FOX Ana Haber sunucusunun adeta muhalefet lideri gibi davranması kabul edilemez. 6112 sayılı Yasa bunu emreder. İlgili sunucunun kamuoyunu yanlış yönlendirme çabaları hakkında inceleme başlatılmıştır.

Tepeli, Şahin’in gece yarısı paylaştığı bu mesaja dünkü yayınının ardından yanıt verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin iki konuda haksızlık ediyor. Birincisi haber merkezine. İkincisi bana haksızlık sayılabilir. Çünkü bana ‘Adeta ana muhalefet lideri gibi’ demesi benim açımdan iki nedenle imkansızdır…” diyen Tepeli, nedenleri açıklayarak tarafsızlık ilkesine her zaman bağlı olduğunu ve parti ayırmadan eleştiri yaptığını söyledi.

Tepeli, “Ben eleştirel gazetecilik yapıyorum. Muhalefet değilim, olamam. Muhalefet olsaydım o kadar uzun süre muhalefette kalsam iktidarı mutlaka alırdım kuşkunuz olmasın” diye konuştu.

4 milyon görüntüleme

Şahin’in Twitter’da paylaştığı video 4 milyondan fazla görüntülendi.

Videoda Tepeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türk Lirası’na ilgili artırmak için yeni projelerimiz var” şeklindeki ifadesini eleştiriyor.

“Nedir, 1 Türk Lirası alana 1 Türk Lirası bedava mı diyeceksiniz? Zaten dolara bağlandı Türk Lirası” diyen Tepeli, iktidarın politikalarının ekonomi üzerindeki yansımasına tepki gösteriyor. Tepeli vergi muafiyetinden yararlanan patronların zenginleştiğini belirterek “Nerede bu paralar kardeşim” diye sesleniyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU