ABD-Kanada sınırında "yürek burkan trajedi": Biri bebek 4 kişi donarak öldü

İlk incelemelere göre bir bebek, bir çocuk, bir kadın ve bir erkekten oluşan bir aile yok oldu

Kanada Kraliyet Atlı Polisi, Manitoba eyaletindeki ABD sınırına yakın noktadan geçişlerin ciddi kar fırtınaları nedeniyle çok riskli olduğu uyarısında bulundu (AP)

Kanada'dan ABD'ye geçmeye çalışan biri bebek 4 kişi, sınır bölgesinde donarak yaşamını yitirdi.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi (Royal Canadian Mounted Police -RCMP) çarşamba günü Manitoba eyaletindeki Emerson kentinde, ABD sınırına yakın bir noktada bir erkek, bir kadın, genç bir çocuk ve bir bebeğin cansız bedenini buldu.

RCMP yetkilisi Jane MacLatchy, perşembe günü yaptığı basın açıklamasında olayı "yürek burkan bir trajedi" olarak niteledi.

Çarşamba saat 9.30'da ABD Gümrük ve Sınır Koruması (United States Customs and Border Protection -CBP) ekipleri, RCMP'yle iletişime geçerek Kanada'dan ABD'ye yasadışı geçiş yapan bir grubun yakalandığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CBP yetkilisi, gruptaki bir kişinin bir bebeğe ait eşyalar taşıdığını fakat yakalanan kişiler arasında bebek bulunmadığını söyledi.

Bunun üzerine CBP ve RCMP sınırın her iki tarafında da arama kurtarma operasyonu başlattı. RCMP ekipleri, hayatını kaybeden 4 kişiyi 13.30 sularında ABD sınırına yaklaşık 10 metre mesafede donarak can vermiş halde buldu.

MacLatchy, grubun hava sıcaklığının -35 dereceye kadar düştüğü bir kar fırtınasının ortasında tek başına kalarak can verdiğini söyledi.

Perşembe günüyse ABD'li yetkililer, Florida eyaletinde yaşayan Steve Shand'in insan kaçakçılığı suçundan tutuklandığını ve hakkında hukuki işlem başlatıldığını açıkladı.

47 yaşındaki Shand, çarşamba günü ABD'deki Minnesota ve Kuzey Dakota eyaletleri arasında, Kanada sınırına yakın bir noktada 15 kişilik bir kiralık panelvan kullanırken yakalandı. Aramalarda araçta kasalarla yiyecek ve su bulurken, Shand'in yanındaki iki kişinin yasadışı yollardan ABD'ye giren Hint vatandaşları olduğu tespit edildi.

ABD'li yetkililer sınır bölgesine yakın noktada ülkeye kaçak şekilde giriş yapan ve 11 saattir araç beklediğini söyleyen 5 Hint vatandaşını daha yakaladı.  

Güvenlik güçleri, yapılan ilk incelemelerde hayatını kaybeden 4 kişilik grubun Hintli bir aile olabileceğini belirtti.



Independent Türkçe, BBC, Guardian

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU