İSO Başkanı Bahçıvan: Doğalgaz kullanımında kısıntıya gidilmesi üretim üzerinde çok ciddi baskı yaratacak

"Arz üzerinden bir bedel ödetilmesinin kabul edilemez"

 İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, "Sanayicinin doğalgaz kullanımında kısıntıya gidilmesi üretim üzerinde çok ciddi baskı yaratacak" dedi / Fotoğraf: AA

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, sanayide kullanılan doğalgazda kısıntıya gidilecek olmasının üretim üzerinde büyük bir baskı yaratacağını belirterek, sanayicilere "arz üzerinden bir bedel ödetilmesinin kabul edilemez" olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye'nin başlıca doğalgaz tedarikçilerinden İran'ın teknik arıza bildirerek 10 gün süreyle Türkiye'ye gaz akışını kesmesinin ardından doğalgaz santrallerine gaz sevkiyatı %40 azaltıldı. Büyük ölçekli sanayi kuruluşlarına gaz sevkiyatının %40 oranında azaltılması için de dağıtım şirketlerine talimat verildi.

Söz konusu gelişmenin ardından yazılı bir açıklama yapan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, son aylarda enerjideki maliyet artışlarının en ağır yükünü zaten sanayicilerin üstlendiğini belirterek, "Başta doğalgaz olmak üzere enerjideki maliyet artışlarının büyük bir bölümü zaten sanayici tarafından fedakar bir şekilde karşılanmakta. Ağır sanayi sektörlerimizde çok daha katlanılmaz olan bu maliyet bedeline şimdi de arz üzerinden bir bedel ödetilmesi kabul edilemez" dedi.

"Üretim ve planlama stresine yol açacak"

Bahçıvan, "Bir yandan ihracata dayalı bir büyüme için elimizden gelen gayreti gösterirken, başta ihracatçı sektörlerimizi vuracak olan bu karar, fabrikalarımız üzerinde çok ciddi bir üretim ve planlama stresine yol açacaktır. Maliyetler üzerinden zaten aylardır belli bir fedakarlığa katlanan sanayicilerimizin şimdi de arz cephesinde bu sorunla karşı karşıya kalması hiç kuşkusuz verimliliği, üretim kalitesini, sevkiyatı ve daha birçok konuyu olumsuz etkileyecektir" ifadelerini kullandı.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU