AK Parti, ilk kez bir MYK toplantısını Metaverse'de yapmayı gündemine aldı

AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında ilk kez bir Merkez Yürütme Kurulu toplantısını Metaverse'de yapmaya hazırlanıyor

Fotoğraf: AA

AK Parti, 17 Ocak'ta Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri ile AK Parti Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Mahir Ünal'ın katılımıyla Metaverse'te yaptığı toplantısının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında ilk kez bir Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısını da Metaverse'te yapmayı gündemine aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye'de bir siyasi partinin ilk Metaverse toplantısına İleri ve Ünal, AK Parti Genel Merkezi'ndeki; Elitaş ise TBMM'deki odasından katıldı.

Toplantıda, kripto varlıklar ve NFT konularında fikir alışverişi yapıldı.

Parti kaynakları, Metaverse'in hem zaman hem de mekândan tasarruf sağladığına işaret ederek, "Aynı kripto varlıklar gibi bu da blockchain esasına göre yapılıyor. Yalnızca bir gözlük vasıtasıyla sanal bir dünyada bir masanın etrafında oturup konuşuyorsunuz. Herkesin avatarları var. Herkes bulunduğu ülkeden, şehirden, odadan bağlanıyor ama aynı odadaymışsınız gibi hissediyorsunuz. Eldiven teknolojisi sayesinde biriyle tokalaştığınızda bunu da adeta yaşıyorsunuz. Bilişim teknolojilerinin bu kadar hızlı geliştiği bir dünyada buna adapte olmak lazım" yorumunu yapıyor.

 

Milliyet

DAHA FAZLA HABER OKU