İsmail Kartal'ın "Şampiyonluk iddiamız devam ediyor" sözü tartışılıyor... "Bir maç kazanamıyorsunuz şampiyonluktan nasıl bahsediyorsunuz?"

Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ın şampiyonluk iddialarının devam ettiği yönündeki sözleri taraftara umut aşıladı. Spor yazarı Faik Çetiner, Fenerbahçe'deki son durumu Independent Türkçe'ye değerlendirdi

İsmail Kartal / Fotoğraf: AA

2018'deki tarihi kongrede seçilen Ali Koç başkanlığındaki Fenerbahçe, son yıllarda arzulanan başarılardan uzak kaldı.

Geride kalan üç sezonda Süper Lig'i 6., 7. ve 3. sıralarda bitiren Fenerbahçe, zirve yarışından uzak kalarak taraftarlarını 2021-22 sezonunda da ilk sıradaki rakibinin 17 puan gerisine düştü.

4 yılda 60'tan fazla transfer yapılan ve son 4 sezonda 7 farklı teknik direktörle çalışan Fenerbahçe'de Vitor Pereira'nın da görevine son verildi.

Spor kamuoyunda sarı-lacivertlilerin teknik direktör hedefi olarak Joachim Löw, Slaven Bilic, Jorge Jesus gibi antrenörler olacağı iddia edilse de İsmail Kartal ikinci kez teknik direktörlük görevine getirildi.

İsmail Kartal'ın salı günü düzenlenen basın toplantısında taraftara umut dolu mesajlar göndermesi ise tartışmaya yol açtı. 

 

2021-22 sezonunda 3 kulvarda da yola devam ettiklerini söyleyen Kartal, Süper Lig'de Trabzonspor'un 17 puan gerisinde olduklarını hatırlatsa da şampiyonluk vurgusu dikkat çekti:

3 kulvarda gidiyoruz. Ne kadar kötü olsa da liderin 17 puan gerisindeyiz. Matematiksel olarak her şeye rağmen şampiyonluk iddiamız devam ediyor. Ziraat Türkiye Kupası var, UEFA Konferans Ligi var.

Spor yazarı Faik Çetiner, İsmail Kartal'ın basın toplantısındaki sözlerini, Fenerbahçe yönetiminin teknik direktör tercihlerini ve gündemdeki konuları Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

"Madem İsmail Kartal gelecekti de 4 hafta önce niye gelmedi?" 

İsmail Kartal'ın geçen hafta kulüpte ikinci kez teknik direktörlük koltuğuna oturmasını yorumlayan Çetiner, yönetime eleştirilerde bulundu.

Fenerbahçe yönetiminin her seferinde yani köşeye sıkışınca bir aday açıkladığını belirten Çetiner, "Madem İsmail Kartal gelecekti de 4 hafta önce niye gelmedi?" diye sordu. 

"O kadar maç heba edildi. Abuk subuk maçlar kaybedildi" diyen Çetiner, "Fenerbahçe yönetimi çok sağlıklı işler yapmıyor. Ben hayretler içindeyim. Sayın Ali Koç'u yakından tanırım. İlk başları da kongre sürecini de iyi biliyorum ama yaptığı, aldığı kararlara akıl sır erdiremiyorum" diye konuştu. 

"Fenerbahçe'nin her şeyi Ali Koç, öyle 'futbol aklı' filan yok"

Spor kamuoyunda sıkça dile getirilen "Fenerbahçe'nin futbol aklı" eleştirilerine de değinen Çetiner, Ali Koç'un Fenerbahçe'de tek başına karar aldığını belirtti. 

Çetiner'e göre Ali Koç'u, yanındakiler etkilemiyor. Öyle bir şey yok çünkü bütün kararları tek başına alıyor. Kimseyle de paylaşmıyor.

"Ne futbol aklı!" diyerek tepkisini dile getiren Çetiner, şöyle konuştu: 

"Zaten yönetimde Koç'a 'onu almayalım, bunu alalım' diyecek bir yönetici tipi yok. Fenerbahçe'nin futbol aklı, her şeyi Ali Koç. Öyle bir futbol aklı filan yok. Fenerbahçelileri yolda çevir sor. Kaç tane yöneticisini tanıyorlar? Birini belki zor tanırlar. Ama eskiden Fenerbahçe yönetimi, Aziz Yıldırım yönetimini sokaktaki adam en aşağı 7-8'ini tanırdı. Zaten o yönetimden bir başkan çıktı Ali Koç, bir federasyon başkanı çıktı Nihat Özdemir. Bıraksa daha hala da çıkar kesinlikle."  

"'İlk üç' dese kabul edilir, bir maç kazanamıyorsunuz şampiyonluktan nasıl bahsediyorsunuz?"

Çetiner'e, İsmail Kartal'ın basın toplantısındaki şampiyonluk iddiasını sordum. 

 

Faik Çetiner-Twitter.jpg
Faik Çetiner / Fotoğraf: Twitter

 

"Sağlıklı bir yorum değil" diyen Çetiner, şöyle konuştu:

Trabzonspor'la 17 puan fark var. 'İlk üç' dese ya da 'Hedefimiz ikincilik, üçüncülük' dese kabul edilir. Sen daha bir tane maç kazanamıyorsun. Nasıl şampiyonluktan bahsediyorsunuz? Önünde de 4-5 takım var. İnanılır gibi değil. Saçma! Belki İsmail Hoca moral verme adına konuşuyor ama Fenerbahçeliler bu laflara gıcık kapıyor. 'Biz şampiyon oluyoruz' dediği zaman Fenerbahçeli daha da çok deliriyor. Dese ki 'biz bu senenin planlarını güzel yapacağız. Önümüzdeki yıllar bizim' diyebilir ama 'bizim üç kulvarda devam ediyoruz' diyor. 3 kulvar ne? Fenerbahçe 3 kulvarda yok ki. Fenerbahçe'nin bir Konferans Ligi var orada da çabuk gider. Oraya da çok kafalarını vereceklerini zannetmiyorum. 

"Fenerbahçe'nin yapacağı tek iş Türkiye Kupası'nı kazanmak"

İstanbul ekibinin en gerçekçi hedefinin Ziraat Türkiye olduğunu vurgulayan Çetiner, "Fenerbahçe'nin yapacağı tek iş Türkiye Kupası'nı kazanmak. İsmail Hoca dese ki 'Tek hedefimiz var. Bu senenin Ziraat Türkiye Kupası. Onu kazandığımız zaman bir de Süper Kupa oynayacağız'. Daha ne istiyorsun? Sen lig diyerek milletin aklını karıştırıyorsun, neler söylüyorsun? Saçma sapan şeyler" yorumunu yaptı. 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"'Milat' diyorsan İstanbul'da Trabzonspor maçı var, onu milat göster"

Kartal'ın basın toplantısında Altay karşılaşmasının 'milat' olarak nitelendirilmesinin yanlış olduğunu belirten Çetiner, "Altay maçı niye milat olacak? Fenerbahçe'nin en büyük şansı ne biliyor musunuz? 2 kriz döneminde 2 tane çok kötü takıma denk geldi. Yani ligde bence düşecek takımların başında gelen çok zayıf Malatya'yla oynadı, zar zor yendi. Bu hafta da Altay. Altay dışında kiminle oynarsa oynasın maç üç ihtimalliydi. Ama şimdi Altay'ın hiçbir şansı yok bence maçta. Fenerbahçe'nin ilk defa kazanabileceği çok kolay bir maç. Onun için Altay maçı milat olmaz. 'Milat' diyorsan İstanbul'da Trabzonspor maçı var. O maçı milat göster. Ligde garanti yeneceğin üç takım varsa Fenerbahçe'nin Malatya, Rize, Altay'dır" şeklinde görüş belirtti.

"'Saldım çayıra, Mevlam kayıra' sistemiyle gidiyorlar"

Yaklaşan ara transfer döneminde takıma takviye yapılmayacağını düşünen Çetiner, şunları kaydetti:

Transfer de yapmazlar, hiçbir şey de yapmazlar. Nasıl derler 'Saldım çayıra, Mevlam kayıra' sistemiyle gidiyorlar şu anda. Şimdi Ali Koç 'biraz Altay galibiyeti biraz da İsmail Kartal'la zaman kazanırım' diyor. 

"Löw gelse ne olur? 15 senedir kulüp takımı çalıştırmadı"

Ali Koç'un yeni sezon başında takımı yönetmesi için anlaştığı iddia edilen Alman teknik adam Joachim Löw'ü de yorumlayan Çetiner, sözlerini şöyle noktaladı:

"Joachim Löw masalları başlayacak. Löw gelse ne olur? Löw 15 senedir kulüp takımı çalıştırmadı. Takımı çalıştırmak başka yarışmacı antrenör başkadır. Senede 6 maç yapan antrenör başkadır her hafta işin içinde olmak başkadır. Almanya'nın en iyi 34-40 futbolcusundan 20'sini seçeceksin. Önüne hazır gelecek. Sistem belli, oynayacaksın. Bulsana bakalım Fenerbahçe'de öyle 20 iyi futbolcu. Nasıl yapacaksın?"

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU