"Yatırım gurusu" lakaplı Rogers'tan TL yorumu: Türkiye'yi seviyorum ama kur nedeniyle yatırım yapmayı düşünmüyorum

ABD'li yatırımcı yorumunda, "Eğer ülkede para biriminin değer kaybedeceğini düşünüyorsanız bu, o ülkede yapacağınız çoğu yatırımın iyi bir getirisi olmayacağı anlamına gelir" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: Reuters

Uluslararası piyasalarda "yatırım gurusu" olarak adlandırılan ABD'li yatırımcı Jim Rogers Bloomberg HT'ye bağlanarak Türkiye ekonomisi ile ilgili analizlerde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye'nin görünümünü yatırım açısından değerlendiren Rogers, Türkiye'yi çok sevdiğini fakat kur dolayısıyla yatırım yapmayı düşünmediğini belirtti.

Rogers, “Türkiye’ye birkaç kez geldim ve ülkenizi çok seviyorum ama şu an için konuşmak gerekirse yerel para biriminin durumu nedeniyle Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünmüyorum. Eğer ülkede para biriminin değer kaybedeceğini düşünüyorsanız bu, o ülkede yapacağınız çoğu yatırımın iyi bir getirisi olmayacağı anlamına gelir" ifadelerini kullandı.

Türkiye ekonomisinin veya para biriminin nasıl yönetilmesi gerektiğini söyleyemeyeceğini belirten Roger, "Ama düşmeye devam edecek gibi görünüyorsa ben reel varlıklara yatırım yapmayı düşünürüm" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU