Buldan'dan erken seçim önergesi için çağrı: AKP içinde vicdanlı milletvekilleri olduğunu biliyoruz

HDP Eş Genel Başkanı, Meclis’e erken seçim önergesi getireceklerini ifade etti ve “AK Parti içerisindeki vicdanlı milletvekillerinin bu önergeyi destekleyeceğini” söyledi

Fotoğraf: HDP

HDP Eş Genel Başkan Pervin Buldan, Meclis’e erken seçim önergesini getireceklerini söyledi. AK Parti içerisinde “vicdanlı milletvekilleri” olduğu görüşünü dile getiren Buldan, bu kişilerin önergeye “evet” oyu vereceğini ifade etti.

Buldan, Kocaeli’nde düzenlenen “Derhal İstifa, Biz Değiştireceğiz” mitingimizde iktidarın ekonomi politikaları nedeniyle yaşanan ekonomik sorunlara dikkati çekerek hükümeti istifaya çağırdı.

“Öyle bir ülke yarattınız ki insanlar birbirlerine nefretle bakıyor” diyen Buldan, iktidara şu ifadelerle yüklendi:

Öyle bir ülke yarattınız ki halkı kutuplaştırdınız, öyle bir ülke yarattınız ki bu ülke tecritle yönetiliyor. Sadece İmralı'da değil ülkenin her tarafında tecrit var. Kendi yasalarını bile uygulamayan bir sistem işliyor. Bu kabul edilebilir değil. Bu ülkenin vatandaşları sizin bu hukuksuzluklarınıza, adaletsizliğinize ve yüzsüzlüğünüze karşı bir günü bekliyor. O gün sandıkların kurulacağı, seçimlerin yapılacağı gündür. Size güle güle diyeceğimiz bay bay yapacağımız bir gündür. 

Ortak önerge

Buldan, TBMM’ye erken seçim önergesi getirmeyi düşündüklerini ifade ederek şunları kaydetti:

AKP içinde vicdanlı milletvekilleri olduğunu biliyoruz. Biz erken seçim çağrımızı yaparken TBMM’ye ortak bir önerge ile gitmeyi düşünüyoruz. Bu önerge bütün muhalefetin ortak önergesi olacak. Biliyor ve inanıyoruz ki AKP içinde vicdanlı milletvekilleri var onlar da bizim önergemize evet oyu verecekler ve erken seçim kararını güçlü bir şekilde Meclis'ten çıkaracağız. Buna inanıyoruz. 

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU