Ortaokulda taciz skandalı: Onlarca çocuk tehdit ve şiddetle susturulmuş

İzmir'de bir ortaokulda kantinci T.D. çocukları taciz ettiği iddiasıyla tutuklandı. Tacizin okul yönetimi tarafında örtbas edildiğini iddia eden veli B.D. "Tacize uğrayan çocukların sayısı benim bildiğim 20, daha bilmediklerimizde var" diye konuştu

İzmir Karabağlar Ülkü Ortaokulu'nda kantincilik yapan T. D.'nin uzun süredir onlarca çocuğu taciz ettiği iddia edildi. Yaklaşık 10 yıldır okulda kantincilik yaptığı bilinen T.D'nin uyuşturucu madde satıcılığından sabıkası olduğu da iddialar arasında.

Şikayet üzerine gözaltına alınan T.D. polisteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Velilerden B.D. çocukların uzun süredir tacize uğradığını öğrendiklerini ileri sürerek, "Tacize uğradığını bildiğim 20 çocuk var ve daha bilmediklerimiz de var. Çocuklar tacizci tarafından tehdit ve şiddet ile susturulmuş" şeklinde konuştu. 


Öğretmen: Siz kuyruk sallamasanız o size onu yapmazdı

Kızının 31 Aralık Cuma günü kantinci T.D. tarafından tacize uğradığını ifade eden anne B.D. "Bu taciz olayı gerçekleştikten sonra kızım sınıfa çıkarak H.B isimli öğretmenine söylüyor, öğretmeni H.B ise 'Siz kuyruk sallamasanız o size onu yapmazdı' diyor. Tacize uğrayan bir başka kız çocuğuna da bu cümleyi kurmuş bu öğretmen, bunları ifadeye gittiğimizde öğrendik" dedi.


"Öğrenciler 3 ders boyunca odada mahsur tutuluyor"

Kızının tacize uğradıktan arada 10 dakika arayla, 12 yaşındaki kızının arkadaşının da başka şekilde kantinci T.D. tarafından tacize uğradığını belirten anne B.D. şunları söyledi;

Kızım ve 2 arkadaşı müdüre (A.G.) gidip şikayet ediyor. Müdür direkt öyle bir şey yok diyerek bağırıyor. Rehberlik öğretmeni de şimdilik susun bir daha olursa ailenize söylersiniz diyerek tembihliyor çocukları. Sonra kızımın arkadaşı annesini arıyor. Ama benim kızım beni arayamıyor; çünkü ben kızımın telefonunu ona vermemiştim.

O sırada diğer çocuk da annesini arayıp çağırıyor. Benim kızımda arkadaşının elinden telefonu alıyor beni aramak için ama o an matematik öğretmenleri  Ö.B. izin vermiyor beni aramasına. Ve telefonları elinden alıp çocukları izole odasına kapatıyorlar.

Çocuklar 3 ders boyunca bir odada mahsur tutuluyor. Çocuklar izole odasından kaçmaya çalışırken rehber öğretmeni kollarından sımsıkı sıkarak izole odasına sokuyor. Kapının önünde de temizlik görevlisini bekletiyorlar.


"Çocuklara tokat atıp tehdit ediyor"

Daha önceden de bu taciz olayının olduğunu söyleyen anne B.D., çocukların tehdit edilerek susturulduğuna dikkati çekerek şöyle konuştu:

Pandemiden öncesinde de varmış. Çocuklar 'ailelerine bir şey yapılacak' diye tehdit ediliyormuş. Taciz eden kişi tokat atıp, küfür ederek çocukları korkutuyormuş. Müdür de örtbas ederek çocukları susturuyor.


Anne B.D. bu olayı yaşamadan önce bir kız çocuğunun 3 defa müdüre gidip taciz edildiğini söylemesine rağmen müdürün çocuğu odadan kovarak olayın üstünü defalarca örttüğünü dile getirdi.


Müdür: Ailenize söylemeyin

Annesini arayan çocukların velisi gelince müdürün mecbur kalarak kendisini arayıp okula çağırdığını ifade eden anne B.D.;  "Ben de hemen okula geçtim, okula geçtiğimde de polis doluydu okul. Çünkü benden önce giden aile müdür örtbas etmesine rağmen mecburi kalınıp polis aranıyor, yoksa polis aranmayacaktı. Bir de çocuklara 'Ailenize söylemeyin bir daha olursa gelin bana söyleyin' diyor" şeklinde konuştu.


Müdür: Eşinin duymasını istemiyorsan şikayetçi olma

Anne B.D. sözlerini şöyle sürdürdü:

Olayın şokuyla ben 'Bunu eşime nasıl söyleyip de buraya çağırayım' diyorum, müdür de bana 'Eşinin duymasını istemiyorsan şikayetçi olma, olay kapanır' dedi. Ve o an polis memuru da yanımızdaydı o da şahit oldu bu konuşmaya. Ben de ben 'Şikayetçiyim' dedim ve zaten polis memuru da benim şikayetçi olduğumu hemen yazdı.


"En ağır şekilde hepsinin cezalandırılmasını istiyoruz"

Okula gittiklerinde müdürün kantinciyi ve ailesini kaçırdığını öne süren anne B.D. sözlerini şöyle sonlandırdı: 

Şikayetçi olduk hepsinden. 3 öğretmen ve müdür hakkında  adli ve idari işlem başlattık. Kantinci T.D.  yakalanmış ve yakalandığı yerden sonra cezaevine götürüldüğünü duyduk.

Ne yapılması gerekiyorsa yaptık, evlatlarımızı emanet ettiğimiz bu insanların, bu yaptıklarının da yanlarına kalmasını istemiyoruz. Hepsinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz.

Ayrıca bu kantincinin, öğrendiğimize göre,
uyuşturucu satıcılığından da sabıkası varmış. Nasıl uyuşturucudan  sabıkalı birine okul kantini emanet edilir. Çocuklarımız bu travmayı nasıl atlatacak.


Ulaştığımız okul müdürü A.G. ve rehberlik öğretmeni H.S. açıklama yapmak istemediklerini belirtirken, diğer öğretmen H.B. ise telefonlarımızı açmadı.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU