CHP Grup Başkanvekili Özkoç: Sokağa çıkmanıza gerek yok, basın toplantısıyla duyurun

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Siyasette sadece siyasi partilerin, siyaset yapmasıyla bir ülkenin hakkı ve hukuku savunulmaz" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Bütün sivil toplum örgütlerine söylüyorum. Bulunduğunuz her yerde, sokağa çıkmanıza gerek yok. Toplantılarınızı yapacaksınız, basın toplantısıyla duyurmanızı sizden talep ediyoruz, istiyoruz, feryat ediyoruz" diye konuştu.

Özkoç, KRT TV'de yayınlanan 'Günaydın Türkiye' programında gazeteci Savaş Kerimoğlu'nun konuğu oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Cumhur İttifakı’nın milletvekillerinin olmayan vicdanlarına sesleniyoruz"

Özkoç şunları kaydetti:

Diyorlar ya 'Cumhuriyet Halk Partisi iki de bir Anayasa Mahkemesi’ne gidiyor' Arkadaşlar nereye gideceğiz? Sabaha kadar uğraştık. İki günden beri dövüşüyoruz. Genel Kurul’un dört duvarı arasında Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımla beraber. Orada ‘bu yasa geçerse çocuklarımızın geleceği satılmış olacak bu yasayı geçirmeyin’ diye Cumhur İttifakı’nın milletvekillerinin olmayan vicdanlarına sesleniyoruz. Yoklama istiyoruz. Demokratik çerçeve içerisinde engellemeye çalışıyoruz. Çıkıyoruz basın toplantısı yapıyoruz. Genel Başkanı’mız bugün işte, Kocaeli’de yarın başka bir ilde Eskişehir’de başka illerde her gün milletvekillerimiz sahada anlatıyor. Siyasette sadece siyasi partilerin, siyaset yapmasıyla bir ülkenin hakkı ve hukuku savunulmaz. Bir ülkenin dinamikleri var. O ülkenin sivil toplum örgütleri var. O ülkenin meslek odaları var. O ülkenin sanatçıları var. O ülkenin akademisyenleri var. O ülkenin üniversiteleri var. Bir ülke bunlarla beraber bir bütündür. Eğer bu ülkede ‘biz korkuyoruz’ diye vatanın peşkeş çekilmesine, topraklarının peşkeş çekilmesine, Katarlılara peşkeş çekilmesine, eğer o ülkenin dinamikleri göz yumuyorsa, bunun vebali bunu yapanlar kadar da aynı zamanda onlarındır. Bütün sivil toplum örgütlerine söylüyorum. Bulunduğunuz her yerde, sokağa çıkmanıza gerek yok. Toplantılarınızı yapacaksınız, basın toplantısıyla duyurmanızı sizden talep ediyoruz, istiyoruz, feryat ediyoruz. Muhalefet partisi olarak halkımıza sesleniyoruz, bulundukları ortamlarda asla bunun doğru olmadığını feryat etsinler istiyoruz.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU