Akşener ve Uysal'dan ortak açıklama: Kimsenin 'sokağa çıkın' diye bir çağrısı yok

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ile DP Genel Başkanı Uysal, ortak açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefete yönelik "Sokağa çıkacaklarmış, 15 Temmuz'u unutmayın" sözlerini değerlendiren iki lider kimseden böyle bir çağrı gelmediğini kaydetti

Fotoğraf: AA

Demokrat Parti  (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti. 

İki lider ziyaretin ardından kameraların karşısına geçti.

"Erdoğan'a psikiyatriye gitmesini tavsiye ediyorum"

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefete yönelik "Sokağa çıkacaklarmış, 15 Temmuz'u unutmayın" sözlerine ilişkin şunları kaydetti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu'nun Karamollaoğlu'nun konuşmalarında böyle cümleler yok. Kimsenin ağzından 'sokağa çıkmak' diye bir cümle yok. Erdoğan'a psikiyatriste görünmesini tavsiye ediyorum. Çünkü halüsinasyon gören bir kişinin tavrı böyle olur. Biz haftalardır esnaf geziyoruz ve millette de böyle bir sokağa çıkalım tablosu yok. 15 Temmuz'da 10 buçuktan itibaren insanlar sokağa çıktı. Cumhuriyet'in kazanımlarını millet korudu. 241 şehidin binlerce yaralının bulunduğu milletin davranışını, cumhuriyete, devlete sahip çıkışını bir siyasi yapının taraftarlarının sokağa çıkması gibi değerlendirmeyi de devlet ciddiyetiyle bağdaştıramadığımı söylemek isterim.

"FETÖ'yle de PKK ile de görüşmek Erdoğan'da"

Uysal da "Kimsenin 'sokağa çıkın' diye bir çağrısı yok" ifadelerini kullandı. Uysal "İnsanlar sokağa çıkmak için birilerinden izin almak zorunda değiller. FETÖ'yle de PKK ile de görüşmek Erdoğan'da. Bu ülke bu kadar kötülüğü hak etmiyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomiye ilişkin "En kötüsünü geride bıraktık" ifadesini de değerlendiren DP lideri Uysal şunları kaydetti:

Artık söz manasını yitirmiş, çünkü icraat ortada dilinen dökülenler amel etmemiş zaten bir iktidar karşımızda var. Türkiye maalesef dört nala bir felakete gidiyor. Ekonomik alandan başlayarak tüm toplumsal sahaya yansıyacak pek çok olumsuz sürecin önümüzde olacağını görüyorum. Kötü günler geçmedi daha kötü günler önümüzde.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU