Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı: Dansöz oynatarak tarikatçılık yapanlar var, bunlara bir yaptırım uygulayamıyoruz

Hürriyet yazarı: Türkiye’nin en büyük bütçeli kurumu, görev alanıyla ilgili konularda sorumluluk alsa daha iyi olacak

Fotoğraf: Diyanet

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen, “dansöz oynayarak tarikatçılık yapanlar” olduğunu söyledi. İşleyen, Diyanet’in bu tarz durumlarda yaptırım yetkisinin olmadığını kaydetti.

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan, "Kadınların bitmez çilesi" başlıklı köşe yazısında TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu’nda geçen bir diyalogu aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Babacan’ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

Konu çocuklar olduğu zaman, farklılıklar bir tarafa herkesin hemfikir olması beklenir. Küçücük çocukların tarikat ve cemaat evlerinde istismara uğraması ise biraz aklı olan herkes tarafından dehşetle karşılanır.

Bu can yakan konu, TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu’nda gündeme getirildi. CHP Milletvekili Mahmut Tanal toplantıya katılan ve projelerini sıralayan Diyanet İşleri Başkanlığı temsilcilerine, bu konuda ne yaptıklarını sordu. Yanıttan anlıyoruz ki Diyanet de bu yapılardan rahatsız ama etkisiz.

Neredeyse siyasetin her alanında görüşe sahip Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, asıl sorumlu olduğu alanda hiçbir yetkisinin olmadığını öğrendik. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen, ehli olmayan kişilerin açtığı bu tür yurtlardan dert yandı. Hatta İşleyen, ilginç bir örnek vererek, şöyle devam etti:

“Çok özür dileyerek ifade edeyim, diyelim ki; dansöz oynatarak tarikatçılık yapanlar var. Fakat bizim burda Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bir yaptırımımız yok. Bunlarla alakalı olarak, bazen devletin ilgili birimleri rapor istiyor, veriyoruz. Başka bir şey yapamıyoruz.”

Türkiye’nin en büyük bütçeli kurumu, görev alanıyla ilgili konularda sorumluluk alsa daha iyi olacak.

 

Hürriyet Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU