Hamaney'den Trump'a "Kasım Süleymani" tepkisi: Cinayetlerinin bedelini ödedikten sonra çöp sepetinde unutulacak

Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, 3 Ocak 2020'de Trump'ın talimatıyla düzenlenen operasyonla öldürülmüştü

 İran lideri Ali Hamaney, ABD'nin hava saldırısında hayatını kaybeden Kasım Süleymani'nin 2. ölüm yıl dönümü öncesinde ailesiyle bir araya geldi / Fotoğraf: Twitter @khamenei_ir

İran lideri Ali Hamaney, Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin suikast emrini veren eski ABD Başkanı Donald Trump'ın "dünyadaki cinayetlerinin bedelini ödedikten sonra tarihin çöp sepetinde unutulacağını" söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Irak'ın başkenti Bağdat'ta 3 Ocak'ta ABD'nin hava saldırısında hayatını kaybeden Süleymani'nin 2. ölüm yıl dönümü öncesinde ailesiyle bir araya gelen Hamaney, burada yaptığı konuşmada Trump'ı hedef aldı.

Kasım Süleymani'nin bölgedeki gençlerin örnek aldığı bir kişi haline geldiğini savunan Hamaney, "Kasım Süleymani'nin katilleri Trump ve onun gibiler dünyadaki cinayetlerinin bedelini ödedikten sonra tarihin çöp sepetinde unutulacaklar" ifadelerini kullandı.

3 Ocak 2020’de  ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD Başkanı Donald Trump’ın talimatı ile düzenlenen operasyonda İran Devrim Muhafızları Ordusu’na (DMO) bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymanive Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis’e yönelik Bağdat Uluslararası Havaalanı yakınlarında saldırı düzenlemişti. Saldırıda Süleymani ve Mühendis hayatını kaybetmişti.

"Direniş bölgesi daha ümitli"

ABD’nin Afganistan'dan kaçtığını Irak'ta ise danışmanlık düzeyinde asker bulundurduğunu dile getiren Hamaney, "Irak'taki kardeşlerimiz bu konuyu dikkatli bir şekilde takip etmelidir. Yemen'de direniş cephesi ilerliyor. Suriye'de de düşman gelecekten ümitli değil. Direniş cephesi bölge genelinde daha ümitli" görüşlerini paylaştı.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU