K-drama dizisi, küçük İsviçre köyüne turist akını başlattı

Dizi Güney Kore'nin kablolu televizyon tarihinin en yüksek puan alan üçüncü draması oldu

Iseltwald, İsviçre'nin Bernese Oberland bölgesindeki Brienz Gölü'nün güney kıyısında yer alıyor (Unsplash)

Emily in Paris ya da Selling Sunset kadar iyi bilinmese de Netflix dizisi, TV turizmi modasını İsviçre'nin küçük köyü Iseltwald'a taşıdı.

Güney Kore'nin romantik draması Crash Landing On You çoğunlukla İsviçre'nin Interlaken bölgesinde çekildi. Dizinin önemli sahneleri Iseltwald'ın pitoresk iskelesinde ve yakınlardaki Sigriswil'le Grindelwald'da geçiyor.

Koreli aktörler Son Ye-jin ve Hyun Bin'in rol aldığı "K-drama" dizisi, yamaç paraşütü yaparken Kuzey Kore topraklarına savrulan ve bir askeri subaya çarparak mecburi iniş yapan mirasyedi bir kadına odaklanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pandemi patlak vermeden birkaç ay önce başlayan dizi, ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 21'i tarafından izlendi ve Güney Kore'nin kablolu televizyon tarihinde en yüksek puan alan üçüncü drama haline geldi.

O zamandan beri de dünyanın her yerinden hayranlar kazandı.

İsviçre'yi ziyaret etmek için diziden ilham alan Alman hayran Yanina Seifermann, BBC'ye yaptığı açıklamada, "Crash Landing on You çok zıt dünyalardan gelen ve farklılıklarına rağmen birbirine aşık olan iki kişiye dair muhteşem bir hikaye. Bu hikayeyi çok keyifli ve ilham verici buldum" dedi.

Olağanüstüydü. Anında K-dramanın sahnelerine geri döndüğümü hissettim ve karakterlere daha da bağlandım.

Yerel bir otel çalışanı, dizinin dünya çapındaki popülerliğinin köyün nispeten sakin turizmini nasıl canlandırdığını ilk elden deneyimledi.

Yerel otelde çalışan Carlo Fittipaldi, BBC'ye yaptığı açıklamada, "Yaz aylarında hemen Iseltwald iskelesinde fotoğraf çekmek için uzakta bekleyen düzinelerce kişiyi sık sık görürdüm" dedi.

Fittipaldi, "Artık her sabah işe giderken onları görüyorum" ifadelerini kullandı.

Kasabadaki Hotel Chalet du Lac'ta çalışan Fittipaldi, otelin de dizinin popülaritesinden yararlandığını söyledi.

Interlaken'in turizm kurulu, TV şovunun kapsamını "olağanüstü" diye niteledi.

Bir diğer Crash Landing hayranı Londralı Nana Chiang de BBC'ye şunları söyledi:

Erkek arkadaşım da ben de dramayı gerçekten çok seviyoruz, bu yüzden dizidekiyle tamamen aynı yerde fotoğraf çektirdik. Bu sahneleri gerçek hayatta görmek çok heyecan verici!

K-dramalarının büyük bir hayranı değildim ama Crash Landing On You beni gerçekten içine çekti. Kovid tecritleri sırasında can sıkıntımı giderdi.

Üçüncü sezonunda Toskana ve East Hampton'ın yanı sıra başka milyoner avcısı yerleri öne çıkaran HBO'nun ses getiren Succession'ından, Paris'te geçen Lupin'e kadar, dünyanın karantina dönemindeki en popüler TV dizileri halkın zihninde seyahatin canlı kalmasını sağladı.

Ekimde 2 binden fazla Britanyalı gezginin katıldığı Discover Ferries anketinde, katılımcıların yüzde 46'sının TV ve filmlerde gördüğü yerlerden etkilendiği ortaya çıkmıştı. Kasım başlarındaysa Netflix'teki en popüler 10 TV programından üçü Güney Kore yapımıydı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU