Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na: Sen adam değilsin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ASKON Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak, "Devletin kurumlarına gidebilmek dürüstlük gerektirir, sende bu dürüstlük yok, sen adam değilsin" ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Sarayı'nda ASKON Genel Kurulu'na katıldı.

Burada yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Erdoğan, "Kamu görevlilerini tehdit etmeyi, kamu kurumlarını basmayı, bir çeşit siyasi eşkıyalık yapmayı iyice alışkanlık haline getirdi" ifadelerini kullandı.

"Genlerindeki faşistlik bir noktada böyle hortluyor"

Erdoğan şöyle devam etti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Önce Merkez Bankasından randevu istedi, randevu verildi. Kendisi brife edildi. Çıktı, yalan yanlış birçok şeyleri anlattı. Dürüst değil, kalibresi bozuk, cins, cibilliyet bozuk. TÜİK'ten randevu istedi, vermedi. Ne dedi? Siz imtihanı kaybettiniz. Niye? Merkez Bankası'na gittiniz, orada içeride başka dışarıda başka hareket ettiniz. TÜİK sır kurumdur, burada da aynı şekilde hareket edersiniz. Talebinizi iletin, biz size cevap veririz dediler. Geldiler TÜİK önünde gösteri yaptılar. 

Helalleşme ve benzeri söylemlerle kendini demokrat göstermeye çalışırsa çalışsın, başında bulunduğu partinin genlerindeki faşistlik bir noktada böyle hortluyor. Kamu kurumlarına emrivaki ile gittiği için kapıda kalıyor.

"Devletin kurumlarına gidebilmek dürüstlük gerektirir"

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun dün Milli Eğitim Bakanlığı'na gittiğini hatırlatan Erdoğan, "Devletin kurumlarına gidebilmek dürüstlük gerektirir, sende bu dürüstlük yok, sen adam değilsin. Merkez Bankası bağımsız değil diyor, Merkez Bankası seni kabul etti, sen bağımsız değilsin, senin ipinin kimlerin elinde olduğunu merak ediyorum. Halbuki genel başkanlık ve milletvekilliği sıfatını bir kenara bıraktım, herhangi bir vatandaş olarak istedikleri kuruma istedikleri zaman gidip diledikleri bilgiyi alma hakkına sahip olduklarını çok iyi biliyorlar. Ama dert başka olunca ortaya böyle can sıkıcı görüntüler çıkıyor" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu MEB'e alınmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,dün KPSS'de yüksek puan almasına rağmen sözlü mülakatta elenen öğretmen adayları hakkında bilgi almak için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'le görüşmek için gittiği bakanlık binasına alınmamıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Öğretmene haksızlık yapamazsınız. Böyle bir tabloya izin vermeyeceğiz. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, bu şeytanlarla hesaplaşmak da benim boynumun borcudur" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU