İBB'deki iddiaları gündeme getiren isimlerden Tevfik Göksu: Koridorlarda konuşuluyordu

"İmamoğlu'nun yapması gereken önemli bir iş vardı, onu yapmadı. Böyle bilgi varsa araştırıp kimdir diye bakması gerekirdi"

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) “terörle iltisaklı kişilerin çalıştığı” iddiasını gündeme getiren isimlerden birisi olan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu “Fiilen x, y, z deme şansına sahip değilim ama koridorlarda çok dillendiriliyordu” dedi.

Tevfik Göksu, Halk TV’den İsmail Saymaz’ın İBB hakkında yaşanan tartışmalara ilişkin olarak sorularını yanıtladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saymaz’ın köşesinin bir kısmı şöyle:

"İBB'de terör örgütü iltisaklı çalışanlara dair sizin bir tespitiniz var mı?" diye sordum. "Belediye koridorlarında konuşulanlar var. Fiilen x, y, z deme şansına sahip değilim ama koridorlarda çok dillendiriliyordu. Bakanımız dillendirilen şeyi isimlendirdi" diye yanıtladı.

"Somut bir tespitiniz var mı?" sorusunu yönelttim. Şöyle dedi: "Bir insanı net tespit olmadıkça bir konuyla ilgili isimlendirmek hakkaniyet ve hukuk adına doğru olmaz. Elbette bilgimiz var. Bakanımızın elinde datalar var. Benim elimde öyle bir data yok. Kalkıp da zanla öyle bir ifadeyi kullanmak vicdanen doğru olmaz."

Sabah ve Yenişafak gazetelerinin bazı çalışanların adlarını verip fotoğrafını bastığını hatırlattığımda, "Onlar bakanlığın açıklamalarıyla ortaya çıkan veriler üzerinden yapılan galiba... Elimde 'Şu şudur diyeceğim' bir data mevcut değil. Öyle bir istihbarat yok yani" diye konuştu.

İmamoğlu'nun da aynı savunmayı yaptığını ifade ettim. "İmamoğlu'nun yapması gereken önemli bir iş vardı, onu yapmadı. Böyle bilgi varsa araştırıp kimdir diye bakması gerekirdi" dedi.

Göksu, yönettiği Esenler Belediyesi'nde, çalışanların İl Emniyet Müdürlüğü tarafından arşiv araştırması yapıldıktan sonra işe alındığını söyledi.

 

Halk TV, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU