Erbakan: Hiçbir ittifaka kapıyı kapatmadık

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, seçim ittifakları için "Bu konuda seçime yakın zamanda karar vereceğiz. Gönlümüzden geçen tek başımıza girmek" diye konuştu

Fotoğraf: Twitter @rprefahpartisi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, seçimlere tek başlarına girmek istediklerini belirterek, "Hiçbir ittifaka da kapıyı bugünden kapatmadık" dedi.

Erbakan, Diyarbakır’da basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasında işçi, çiftçi, emeklinin ve esnafın geçinemediğini vurgulayan Erbakan, ekonomik sorunların sorumlusunun mevcut iktidar olduğunu kaydetti.

"Emekliye ve memura en az yüzde 70 zam yapılmalıdır"

Asgari ücrete yapılan son zamların olumlu bir gelişme olduğunu ama yeterli olmadığını belirten Erbakan, "Emekliye ve memura geçinebilmesi için en az yüzde 70 zam yapılmalıdır" diye konuştu.

HDP'li belediyelre kayyum atanmasına da değinen Erbakan şunları kaydetti:

Belediyelere kayyum atanması çok hassas bir süreç. Mutlaka iddialara yönelik somut delillerin hızlı bir şekilde ortaya konulması lazım. Belediye başkanlarının teröre desteği var ise somut delilleri ile ortaya konulması lazım. Halkın kafasındaki soru işaretlerinin en açık bir şekilde giderilmelidir. Belediyelere kayyum atanması ve HDP’ye karşı kapatma davasının açılması terör örgütü PKK’nın ekmeğine yağ sürüyor. Örgüt bunu siyasi propaganda malzemesi olarak kullanıyor. Dediğimiz gibi bu konuda somut delillerin net ve hızlı bir şekilde ortaya konulması lazım.

Erbakan seçim ittiflarına ilişkin de "Bu konuda seçime yakın zamanda karar vereceğiz. Gönlümüzden geçen tek başımıza girmek ama hiçbir ittifaka da kapıyı bugünden kapatmadık" diye konuştu.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU