Biden'a "telefon şakası" yapılınca canlı yayında tuhaf anlar yaşandı

Yayını arayan kişinin bağlantısı derhal kesildi

ABD Başkanı Joe Biden ve First Lady Jill Biden, Beyaz Saray'da geleneksel olarak düzenlenen Noel kutlamalarında çocuklarla ve ailelerle görüştü (Reuters)

Beyaz Saray'daki Noel kutlamaları sırasında ABD Başkanı Joe Biden'a tuhaf bir telefon şakası yapıldı.

Biden ve First Lady Jill Biden, ev sahipliği yaptıkları Noel kutlamasında ailelerden telefon aldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD Başkanı ve First Lady, Oregon eyaletinden bir aileyle canlı yayında sohbet etti. Hattın öteki ucunda iki yaşındaki Penelope, üç yaşındaki Hunter, 4 yaşındaki Piper, 11 yaşındaki Griffin ve çocukların babası Jared bulunuyordu.

Konuşmanın sonuna doğru her iki aile de birbirlerine iyi Noel dileklerini sunarken Jared, Biden'a "Let's go Brandon" (Haydi gidelim Brandon) dedi. Bu ifade özellikle ülkedeki sağcı kesim tarafından Biden'a hakaret olarak kullanılıyor.

Biden'sa gayet sakin bir şekilde "Haydi gidelim Brandon, evet katılıyorum" yanıtını verdikten sonra çok kısa süreli bir sessizlik oluştu. Bunun üzerine ABD Başkanı, Jared'la tekrar konuşmaya çalışırken telefon bağlantısı kesildi. 
 


"Haydi gidelim Brandon" ifadesi, Alabama eyaletinde 2 Ekim'de düzenlenen bir NASCAR yarışı sonrasında popülerlik kazanmıştı. Bir haber muhabiri, müsabakanın galibi yarış pilotu Brandon Brown'la söyleşi yapmak isterken, tribünlerden "S**tir git Biden!" sloganları yükselmeye başlamıştı. Canlı yayın sırasında sloganlar arka planda duyulurken, muhabir Brown'a tribündekilerin kendisi için tezahürat yaptığını ve "Haydi gidelim Brandon" dediklerini söylemişti.

Bu olayın ardından internette viral olan ifade, eski ABD Başkanı Donald Trump destekçileri tarafından mitinglerde de kullanılmıştı.



Independent Türkçe, BBC, Guardian

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU