AK Parti'li Elitaş: Tüm ücretlilerin asgari ücrete kadar olan kazançları vergi dışı bırakılacak

Elitaş açıklamasında, "Komisyon kabul ettiği takdirde tüm çalışanların memur dahil maaş ve ücretleri kapsayacak şekilde brüt 5 bin liraya kadar olan kısımdan vergi sıfır olacak" dedi

Fotoğraf: AA

Asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasına ilişkin kanun teklifi TBMM'deki görüşmeleri sırasında istisnanın tüm çalışanlara genişletilmesine karar verildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Tüm ücretlilerin asgari ücrete kadar olan kazançları vergi dışı bırakılacak. Vergi istisnası 18.5 milyon işçi ve memuru kapsayacak" dedi.

thumbs_b_c_c19b751ed67a8feecf28137e5bdad6a7.jpg
Fotoğraf: AA


Elitaş, toplam maliyetin 37 milyar 600 milyon TL olacağını vurgulayarak şöyle devam etti:

En son yaptığımız istişare sonucunda tüm ücret ve maaş alanları kapsayacak şekilde asgari ücret miktarı olan kadar kısmı önergeyi vekil arkadaşlarımız imzaya açtılar. Komisyon kabul ettiği takdirde tüm çalışanların memur dahil maaş ve ücretleri kapsayacak şekilde brüt 5 bin liraya kadar olan kısımdan vergi sıfır olacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TBMM'ye Cuma günü sunulan Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi yürütme ve yürürlülük dahil 13 maddeden oluşuyordu ve ilk hali sadece 2022 güncel asgari ücretliler ve geliri vergi dilimi nedeniyle net asgari ücretin altında kalabilecekler için indirim öngörüyordu.

Geçen hafta 2022 yılı asgari ücret miktarını açıklandığı toplantıda konuşan Erdoğan, "Erdoğan, asgari ücretten gelir ve damga vergilerinin de kaldırıldığını vugulayarak, "450 TL'lik yüksek işveren kesimini, kurtarmış oluyoruz" demişti.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU