Bakan Koca: Didim'de saldırıya uğrayan hekimle ilgili yasal sürecin takipçisi olacağız; failin serbest bırakılması hepimizi yaraladı

Koca, yaralanan hekime dört dikiş atıldığına dikkati çekti

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Didim Devlet Hastanesi'nde görevli hekime saldıran faille ilişkin yasal sürecin takipçisi olacaklarını bildirdi.

Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Didim Devlet Hastanesi'nde görevli hekime karşı, adli kontrol için hastaneye polis eşliğinde getirilen bir kişi tarafından ağır şiddet suçu işlendiğini belirtti.

Yaralanan hekime dört dikiş atıldığına dikkati çeken Koca, "Failin serbest bırakılması hepimizi yaraladı. Başlatılacak yasal sürecin kararlı takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, sağlık kontrolü için polis ekiplerinin gözetiminde getirilen kişinin acil servis doktoru Doğancan Kılıç'a saldırdığı belirtilmişti.

Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı kaydedilen açıklamada, "Sürecin takibi her yönüyle bizzat müdürlüğümüzce yapılacaktır. Hekimimize ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yapılan bu menfur saldırıyı kınıyoruz." ifadelerine yer verilmişti.

Başından yaralandığı öğrenilen doktorun tedavi edildiği ve sağlık durumunun iyi olduğu, gözaltındaki şüpheli T.D'nin ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU