Kalp ameliyatı geçiren oğluna destek için göğsüne aynı yara izinden dövme yaptırdı

Ender rastlanan irsi bir kalp hastalığından mustarip çocuk, 8 saat süren zorlu bir ameliyattan geçmişti

Birlikte poz veren baba oğul, kalp ameliyatı geçirenlere moral için başlatılan #ScarSelfie kampanyasına katıldı / Fotoğraflar: The Independent

İngiltere’de bir baba, kalp ameliyatı geçiren oğluna destek için çocuğun göğsündeki yara izlerinin aynısından kendi göğsüne dövme yaptırdı.

East Yorkshire’ın Beverley kasabasında yaşayan Leanne Watts oğlu Joey’e 28 haftalık hamileyken, doktorlar kendisine bebekte ender rastlanan ve kanı kalpten vücudun geri kalanına taşıyan büyük damarın daralması olarak tanımlanan supravalvüler aort darlığı (SVAS) gözlendiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu yıl 6 yaşına giren Joey, 23 Mayıs’ta Leeds Çocuk Hastanesi’nde 8 saat süren ve yaşama şansının yüzde 10 olarak görüldüğü bir damar genişletme ameliyatı geçirdi.

Başarılı geçen ameliyattan sonra küçük çocuğun göğsünde 9 santimetrelik bir iz kaldı.

Leanne Watts, “Joey’nin yara izini gördüğünde sorduğu tek şey ‘Burası kalbimi düzeltmek için beni kestikleri yer mi?’ oldu. Bunun gurur duyulacak bir şey olduğunu ve kendisine olanlardan dolayı utanmaması gerektiğini söyledik” dedi.

Joey’nin annesi, “Tüm savaşçılar yaralarıyla ve hayattaki başarılarıyla gurur duymalı” diye ekledi.

 

Joey Watts ameliyat.jpg
Joey Watts ameliyatın ardından bir süre hastanede kaldı

 

Küçük çocuğun 29 Mayıs’ta taburcu edildiği gün bir dövme salonuna giden baba Martin Watts, oğlunun yarasının aynısından kendi göğsüne dövme yaptırdı. Watts, bununla da yetinmeyip oğlunun kalp atışının görüntüsünü de kalbinin üstüne işlettirdi.  

Watts ailesi ayrıca, Çocuk Kalp Ameliyatı Fonu’nun (CHSF) düzenlediği ve hastaları yara izlerinin fotoğraflarını sosyal medyada paylaşmaya teşvik eden #ScarSelfie (yara selfiesi) kampanyasına da destek verdi.

 

Joey Watts.jpg
Ender bir kalp rahatsızlığı bulunan Joey birkaç ameliyat daha geçirecek

 

Bu arada Joey’in kanı kalpten akciğerlere taşıyan pulmoner arterlerinin genişletilmesi ve kan damarlarının esnetilmesi için 3 operasyon daha geçirmesi planlanırken, ondan bir yaş büyük ağabeyi Harley’nin de bu yılın sonlarında kalp ameliyatı olması bekleniyor.  

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU