Öztrak: Erdoğan, Muaviye'nin Sıffin Savaşı'nda yaptığının benzerini yapmaya kalkıyor

"Muaviye de, kaybettiği savaşı durdurabilmek için askerlerinin mızraklarına Kuran-ı Kerimin sayfalarını yırtıp geçirmekten çekinmemişti"

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomik krizle ilgili olarak Bakara Suresi’nden ayet okumasını ve Numan Kurtulmuş'un söylediği "Devletin kendisine vermiş olduğu Türk lirasını gidip dövize yatırmak bir ahlaksızlıktır" sözlerine yanıt verdi.

"Sokağın sesi saray ve şürekâsını rahatsız ediyor"

"Şahsım rejiminde yandaşlar dolarla, avroyla dağıtılan ihalelerle, alınan komisyonlarla, 3-5 maaşla yaşarken milletimize cehennemi yaşatıyorlar" diyen CHP Sözcüsü, ülkenin yarı açık cezaevi haline getirildiğini savunarak şöyle konuştu:

Erdoğan en son, sosyal medyayı da tehdit unsuru ilan etti. Sabahına da, sokak röportajı yapan Youtuberlar gözaltına alındı. Aldığımız habere göre bu hesapların sahiplerine ev hapsi kararı verilmiş. Erdoğan’ın kibri ve tahammülsüzlüğü, demokrasinin olmazsa olmazı, fikir ve ifade özgürlüğüne bir darbe daha vurdu. Sokağın sesi, milletin sesi, gençlerin sesi, saray ve şürekâsını rahatsız ediyor

Öztrak, "Erdoğan Şahsım Rejiminde, AK Partililerin lüks arabalarda, koltuklarda burunlarına pudra şekeri çekmesi, olduğu yere sızıp kalması suç değil. Ama üniversiteli gençlerimizin, "barınamıyoruz" demesi suç" diye konuştu.

Merkez Bankası'na "kolsuz boksör" benzetmesi

Döviz kurlarında yaşanan artış ve Merkez Bankası’nın piyasalara dördüncü kez doğrudan müdahalede bulunmasını değerlendiren Öztrak, "Dolar alıp başını gitmeye başlayınca, Damat "Cari açığı rekabetçi kurla düşüreceğiz" lafını tedavüle soktu. "Rekabetçi kur" söylemini beceriksizliklerine kılıf yapmaya çalıştı. Ama o gün bu bahane damadı kurtaramadı. "At izi it izine karıştı" dedi. Çekti gitti. Yeni gelen Merkez Bankası Başkanı tek kolla ringe çıktı. Paranın itibarını korumak için. Diğer kolundaki faiz silahını kullanmak zorunda kaldı. Bir de üstüne "Kolumu kim kesti bir araştırayım" deyince, Erdoğan havluyu ringe attı. Boksörü sahadan çekti. "Ben Reis için her dayağı yerim" diyen bir başkasını Bu sefer, faiz kolunu da bağlayarak ringe çıkardı. Şimdi iki kolunu da kullanamayan Merkez Bankası’nın ringde ağzı burnu dağılıyor. Ne fiyat istikrarını sağlayabiliyor, Ne de milli paramızın pul olmasını önleyebiliyor" diye konuştu.

"Amigoluk yaparak emekçiyi aldatmaya kalkıyor"

"Ekonomiyi bitkisel hayata sokan Erdoğan’ın, Nebati Bakanına, "İlk toplantını, iş dünyasıyla yap" demesi tesadüf değil" diyen CHP Sözcüsü, "Erdoğan’ın pul ettiği Türk Lirasıyla, Avrupa’nın en düşük asgari ücretli ülkesi haline geldik. Hatta asgari ücret, örnek gösterdikleri Çin’in bile gerisine düştü. Sene başında brüt asgari ücret 392 Euro’ydu. Devalüasyonla işçinin 169 Euro’sunu gasp ettiler. Sadece bunu telafi etseler brüt asgari ücret, 2 bin 717 lira artmalı, 6 bin 295 Lira olmalı. Şimdi devalüasyonla gasp ettiklerinin yarısını bile vermeyecekler. Ama Erdoğan’ın Bakanı, "Bayram havası yaratacağız" diyerek boş hava basıyor. Amigoluk yaparak emekçiyi aldatmaya kalkıyor" dedi.

"Atadan kalan son varlıklarımız, Körfez şeyhlerine görücüye çıkarıldı"

Öztrak, "Ülkemizde ucuzlayan sadece emek de değil. Milli varlıklarımızın değeri de, Erdoğan’ın elinde üç para, beş kuruş oldu. Atadan kalan son varlıklarımız, Körfez şeyhlerine görücüye çıkarıldı. Pul ettikleri milli paramızı, Milli değerlerimizi yok pahasına kapatmak için, Leş akbabaları memleketimize dolmaya başladı" şeklinde konuştu.

"İnancı sahaya süren anlayış, millete de dine de büyük zarar verdi"

"Memlekette iyi bir şey olursa Erdoğan’ın emir ve talimatıyla, kötü bir şey olursa Allah’ın takdiriyle" diyen CHP Sözcüsü, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Rabbimiz, Sizi biraz korku ve açlıkla; Mallardan, canlardan, Ve ürünlerden eksiltmekle sınarız der" diyerek kendi yarattığı krizin sorumluluğunu Yüce Allah’a havale etmeye kalkıştığını dile getiren Faik Öztrak, şöyle konuştu:

Erdoğan, Muaviye’nin Sıffin Savaşı’nda yaptığının benzerini, Bugün Türkiye’de yapmaya kalkıyor. Muaviye de, kaybettiği savaşı durdurabilmek için, Askerlerinin mızraklarına, Kuran-ı Kerimin sayfalarını yırtıp geçirmekten çekinmemişti. Dinimiz, Siyasi menfaatleri için, Yüce Allah’ın kelamını istismar edenlerden çektiğini, Hiç kimseden çekmedi. Hizmeti değil, inancı sahaya süren bu anlayış, Siyasete de, millete de, dine de büyük zarar verdi

Numan Kurtulmuş’a "ahlaksızlık" yanıtı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un, "Devletin verdiği Türk Lirası’nı gidip dövize yatırmak ahlaksızlıktır" şeklindeki açıklamasına da yanıt veren Öztrak, şöyle konuştu:

Asıl ahlaksızlık; TÜİK’in çakma enflasyon rakamlarını esas alıp, işçinin, memurun, emeklinin, dul ve yetimin kul hakkını afiyetle yemektir. Asıl ahlaksızlık; "Faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız. Milletimizi faize ezdirmeyeceğiz" dedikten sonra milletin 7 göbek sülalesini faize ezdirmektir. Milletimizin 128 milyar dolarını, Merkez Bankası’nın arka kapısından hiçbir kurala ve teamüle uymadan siyasi ikbali için buharlaştırmaktır. Net Rezervleri eksi 38 milyar dolara düşürüp, Merkez Bankasının kolunu, kanadını kesmektir. Türk Lirası’nı sahipsiz bırakmaktır. Asıl ahlaksızlık; asgari ücreti, devalüasyonla Afrika seviyesine düşürmektir. Asıl ahlaksızlık; milletin tenceresini, cüzdanını boşaltıp bu rezalete de "Çakma Çin İşi" kılıfı takmaktır. Bu ülkenin çiftçilerinin traktörüne, tarlasına haciz yağdırırken, Ziraat Bankası’ndan aldığı, 750 milyon dolarlık kredi borcunu ödemeyen yandaşa tek bir söz söylememektir. Türk bankalarının verdiği krediyle, Türk Telekom’u Lübnanlı Hariri ailesine peşkeş çekmektir. Sonra da Telekom’un kârını Haririlere gönderip kredi borcunu da milletimizin sırtına yıkmaktır. Bu ülkede asıl ahlaksızlık; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde, dolarla, euroyla Kamu-Özel İşbirliği ihaleleri yapmaktır. Yandaşlara dolarla, euoyla gelir garantileri vermektir. Bu Ülkede asıl ahlaksızlık; en stratejik savunma tesislerimizden Tank Palet Fabrikasını Katar ordusuna beş kuruş almadan peşkeş çekmektir. Dün 15 Temmuz’un finansörü olmakla suçladıklarının, yandaş gazetelerde olmadık hakaretler ettiklerinin, bugün 10 milyar dolar için ayaklarına turkuaz halılar sermektir. Asıl ahlaksızlık; milletin gencecik evlatları çalışacak tek iş bulamazken, sarayın beslemelerine üç-beş ayrı yerden, üç-beş maaş bağlamaktır. Millet evine götürecek şeker bulamazken, parti çalışanlarının lüks arabalarda, deri koltuklarda, burunlarına pudra şekeri çekmesidir. Asıl ahlaksızlık; "Her Cuma bir ayet sallıyorum, Bakara, Makara" diyerek mukaddes dinimizle alay edenlerin, rüşvet iddialarından aklanmayanların büyükelçi atanmasıdır. Bu ülkede asıl ahlaksızlık; öz evladına paraları sıfırlama talimatı vermektir. Bakanlık yapmış olanların, 30 yaşındaki bir İranlı sahtekâra, "Önüne yatarım" demesidir. Asıl ahlaksızlık; ABD’ye gidip itirafçı olan, 30 yaşındaki bir sahtekâra, milli şerefimizin, haysiyetimizin timsali bayrağımızı, havuz televizyonlarında dekor yapmaktır. Bu dolandırıcıyı, "Cari açığımızı kapatıyor" diyerek, Resmi törenle taltif etmektir

"Sandıktan kaçma, milletten korkma Erdoğan"

Erken seçim çağrısını bir kez daha yenileyen CHP Sözcüsü Faik Öztrak, ilk seçimlerde iktidara geleceklerini savunarak, "Tüm yaralarımızı hızla saracağız. Kayıpları yerine koyacağız. Biz kucaklaşmaya hazırız. Milletimiz de hazır. Bizim çağrımız açık. Sandıktan kaçma, milletten korkma Erdoğan" dedi.

"Soylu’nun İBB hakkındaki iddiası"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Öztrak, ATV muhabirinin Muharerem İnce’nin "CHP’nin seçimlerde kendisini sırtından hançerlediği" yönündeki açıklaması ile ilgili soruya "Bu konu gündemimizde yok" yanıtını verdi.

HDP’nin İstanbul il kongresi hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili soruya da yanı vferen CHP Sözcüsü, "Hiçbir şekilde kabul edilemez, yanlıştır" dedi.

CHP Sözcüsü, Ulusal Kanal muhabirinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun "İBB’de terör örgütleri ile ilişkili çalışanlar" iddiası hakkında CHP’nin bir soruşturma başlatıp başlatmayacağı yönündeki soruya şöyle yanıt verdi:

Bu soruyu soranların ve sordurtanların bir istihbarat teşkilatı olabilir ama CHP’nin yok. Biz belgelere bakarız. Ortada belge yok.  İpe sapa gelmez iddialar var. Bu iddiayı ortaya atan önce mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçiyi açıklasın. Sezgin Baran Korkmaz’ın uçağını neden kullandığını açıklasın

"Bakan’ın söylediği tek doğru şey"

Hazine ve Maliye bakanı Nurettin Nebati’nin yeni ekonmi modeli için "Model tutmazsa üzülürüm" ve kurlardaki artış için "Dövize dışarıdan müdahale yok" açıklaması sorulan Öztrak, "Ortada bir model yok büyük bir beceriksizlik var. Bir modelden bahsedilecekse bu yoksuldan alıp zengine verme modelidir. Bunu çok benzeri 12 Eylül sonrası Türkiye’de uygulanmıştır. Bu beceriksizliğin sorumlusu da Erdoğan Şahsım Hükümeti’dir. Bu sözler ülkeyi nasıl yap boz tahtasına çevirdiklerinin kanıtıdır. Bakan’ın söylediği tek doğru şey, yaşananlarda dış güçlerin etkisi olmadığını söylemesidir. Umarım Bakan bunu Erdoğan’a da anlatabilir" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU