DİSK, İstanbul'da "Artık yeter, geçinemiyoruz" mitingi düzenledi

Miting alanına yürüyen işçiler, "Asgari ücret 5200 net" sloganı attı

Fotoğraf: Twitter / @diskinsesi

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz ve hayat pahalılığına tepki olarak İstanbul Kartal'da "Artık yeter, geçinemiyoruz" sloganıyla bir miting düzenledi.

Binlerce kişinin katıldığı mitinge, bazı STK ve siyasi partiler de destek verdi.

Savarona Caddesi'nden Kartal Meydanı'na doğru yürüyen işçiler,  "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Zafer direnen emekçinin olacak", "Ankara duy sesimizi, bu gelen işçinin ayak sesleri", "Genel grev, genel direniş", "Geliyor geliyor, genel grev geliyor", "Asgari ücret 5200 net" sloganları attı.

Mitingde söz alan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Patronundan daha fazla vergi ödemeye yeter diyenler, memleketine emeğine sahip çıkanlar bugün Kartal Meydanı'nda toplandık. Geçinemeyenler adına, barınamayanlar adına bu meydanı doldurduk. TÜİK diyor enflasyon sadece yüzde 21. Biz geçinemiyoruz diyoruz, onlar 'ekonomi şahlanıyor' diyorlar. Kardeşlerim bu meydan yanıtlasın, enflasyonun yüzde 21 olduğuna inanan var mı? Asgari ücrette kırmızı çizgimiz en az 5 bin 200'dür" dedi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU