2021'de Reddit'teki en popüler konu 6,6 milyon kez bahsedilen kripto para oldu

Dogecoin yüzde 15 binden fazla fiyat artışı yaşayınca Reddit'teki alt başlığı da bu yıl en fazla ziyaret edilen kripto para topluluğu oldu

(AFP)

Bu yıl rekor kıran kripto para, 2021'de Reddit'in en popüler konusu oldu.

100 bin toplulukta 430 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip sosyal medya platformunda 2021'in en çok görüntülenen konusu, "oyun" ve "spor"u geride bırakan kripto para oldu.

Şirket, 1 Ocak ile 9 Kasım 2021 arasının verilerini baz alan yıllık Reddit Özeti'nde "2021'de Reddit'te çok şey konuşuldu ama hiçbiri kripto para kadar öne çıkmadı" dedi.

Reddit 10 yıldan uzun süredir 500'den fazla kripto para topluluğuna ev sahipliği yapıyor. İster bilgi, ister yardım, isterse büyük başarılarını paylaşmak için olsun, daha fazla kullanıcı sohbete katıldıkça Reddit kripto para meraklıları için bir merkez olmayı sürdürüyor.

Özette değerlendirilen 10 ayda platform genelinde 6,6 milyon kez "kripto"dan bahsedildi. En çok ziyaret edilen kripto topluluğu, mimden ilham alan r/dogecoin'di. Bunun bir sebebi de bu kripto para biriminin yaşadığı çok şaşırtıcı fiyat artışı.

Bu yıl ocakta bir sentin onda birinden daha az değere sahip Dogecoin şu anda 0,17 dolar (yaklaşık 2,5 TL) değerinde. Tesla'nın CEO'su Elon Musk gibi kişilerin destekleri kripto paranın değerini mayısta kısa süreliğine 0,70 doların (yaklaşık 10 TL) üzerine çıkararak sadece 5 ayda yüzde 15 binden fazla kazanç sağlamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kripto para piyasasının tamamıysa yılın başından bu yana 800 milyar doların (yaklaşık 11 trilyon TL) altından 2,3 trilyon doların (yaklaşık 32 trilyon TL) üstüne çıktı. Kazanılan bu değerin çoğu Ethereum ve Bitcoin gibi piyasa değeri daha büyük kripto para birimlerinden geldi.

Bitcoin'in 2021'deki fiyat artışı Dogecoin'inki kadar dikkat çekici olmasa da kripto para birimi yine de toplam değerine yarım trilyon dolardan fazlasını eklemeyi başardı.

Dünyanın en değerli kripto para birimi, geçen ayki 69 bin dolara (yaklaşık 955 bin TL) yakın rekor seviyesinden düşerek şu anda coin başı 50 bin dolar (yaklaşık 690 bin TL) civarından işlem görüyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU