Gizemli Bitcoin "balinası" aniden devasa miktarda kripto para aldı

Anonim yatırımcı şimdi 6 milyar dolara (yaklaşık 82,5 milyar TL) yakın BTC'ye sahip

Bitcoin'in artan fiyatı, büyük Bitcoin sahiplerinin 2021'de milyarlarca dolar kâr ettiği anlamına geliyor (Reuters)

En çok Bitcoin'e sahip üçüncü kişi, son fiyat çakılmasının ardından varlıklarına 150 milyon dolardan (yaklaşık 2 milyar TL) fazla kripto para ekledi.

Blok zincirlerini izleme platformu BitInfoCharts'taki veriler, yatırımcının son birkaç gün içinde 3 binden fazla Bitcoin alarak "düşük fiyattan yararlandığını" gösteriyor.

Anonim yatırımcı, Bitcoin'in yükselen fiyatı sayesinde son birkaç yılda 3 milyar dolardan (yaklaşık 40 milyar TL) fazla kâr ederek şimdi 6 milyar dolara (yaklaşık 82,5 milyar TL) yakın Bitcoin'e sahip.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Alım, geçen hafta 24 saatten kısa sürede 57 bin dolardan (yaklaşık 780 bin TL) 46 bin doların (yaklaşık 630 bin TL) altına düşen Bitcoin'de yaşanan büyük fiyat çakılmasının ardından geldi.

Bitcoin'in fiyatı o zamandan bu yana az da olsa toparlanarak çarşamba 50 bin dolar (yaklaşık 690 bin TL) civarında seyretmeye başlasa bile hâlâ geçen ay gördüğü tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin dolara (yaklaşık 950 bin TL) hayli uzak.

Kripto hesabı ilk olarak Bitcoin'in fiyatının 3 bin dolar (yaklaşık 40 bin TL) civarında seyrettiği Şubat 2019'da aktif hale gelmişti.

İlk yatırımda 10 bin Bitcoin alındıktan sonra bu cüzdanda, sonraki iki yıl içinde on binlerce BTC biriktirildi. En son alınan 3 bin 90 Bitcoin'le hesabın toplam varlığı 118 bin 405 BTC'ye çıktı; Bitcoin başına ortalama satın alma fiyatı 21 bin 160 dolar (yaklaşık 290 bin TL) oldu.

Bitcoin'in yarı anonim doğası sebebiyle yatırımcının kim olduğu bilinmezken, bazı kripto piyasası yorumcuları yatırımcının büyük bir kurum ya da birey olabileceğini öne sürmüştü.
 


Ayrıca bu hesabın, büyük bir kripto para borsası tarafından kullanılan ve soğuk cüzdan diye tabir edilen bir hesap olabileceği ihtimaline dair spekülasyonlar da çıkmıştı. Fakat bir analist hareketliliğin aktif borsadan farklı olduğunu iddia etmişti.

VentureFounder takma adını kullanan analist, "İşlem hacmi ve örüntüsü bunu desteklemiyor gibi görünüyor, diğer soğuk cüzdanlardan çok farklı" demişti.

Özellikle stratejik birçok düşük fiyattan alış ve yüksek fiyattan satış davranışları ve bariz bir uzun vadeli birikim eğilimi var.

En son alım, balinalar olarak bilinen ve yeni yüksek rekor seviyenin ardından kârların kaymağını yeme fırsatını yakalayan diğer büyük Bitcoin sahiplerinin eğilimleriyle ters yönde.

Birleşik Krallık merkezli dijital varlık komisyoncusu GlobalBlock'ta satışçı Marcus Sotiriou, The Independent'a verdiği demeçte, "Dijital varlık piyasalarında, Bitcoin'i cüzdanlardan alıp şaşırtıcı bir hızla borsalara yatıran kripto balinalarından muazzam miktarlarda satış yaşandı" dedi.

En büyük üçüncü Bitcoin sahibinin birikimi, 2020/21 boğa koşuşunun (kripto piyasalarında uzun süreli artış eğilimi için kullanılan bir ifade -ed.n.) henüz sonlanmadığı ve bu ayın sonunda ya da gelecek yılın başında yeni rekor seviyelerin görülebileceği inancına dayanıyor olabilir.

Sotiriou, "Bunun boğa döngüsünün sonu olduğunu düşünmüyorum" dedi.

[Fiyatlardaki son düşüş], birçok analistin 2021'de fiyatlarda ani yükseliş ve ardından ani düşüş yaşanacağına dair beklentisinin aksine, bu boğa piyasasının 2022'ye sarkabileceğinin söylendiği uzayan döngü teorisine ağırlık kazandırdı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU