Fransız aristokrat, otele dönüştürülmesi beklenen aile şatosunun iadesini talep ediyor

Dük otel planlarının, Chantilly mülkünü asla değiştirmeme anlaşmasını ihlal ettiğini söylüyor

Şatonun bir bölümü Fransız Devrimi sırasında yıkılmış ve 1870'lerde yeniden inşa edilmişti (chateaudechantilly.fr)

Bir Fransız kontu, ailesinin tarihi şatosunu 5 yıldızlı bir otele dönüştürme planlarını sert eleştiriyor. Kontun iddiasına göre bu planlar, mülkün asla değiştirilmemesini öngören, 1880'lerin anlaşmasını ihlal ediyor.

Şato, 1886'da Henri d'Orléans tarafından miras bırakıldığı Fransa Enstitüsü'ne ait.

Şimdi ise onun soyundan gelen Jean d'Orléans (bugünkü Paris Kontu) mülkün bir kısmının otele dönüştürülmesi planlarına karşı çıkıyor ve mülkün enstitüye değiştirilmeyeceği ikazıyla verildiğini söylüyor.

Onaylanan planlara göre şatodaki Pavillon d'Enghien, bir spa ve gastronomi restoranının bulunacağı ve gecelik ücretinin 760 euro (yaklaşık 11.5 bin TL) olacağı lüks bir otele dönüştürülecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Paris Kontu ise vasiyetin binlerce obje ve tablonun ödünç verilmesini, satılmasını veya taşınmasını, asılan tabloların değiştirilmesini ya da şatonun dış veya iç mimarisinde herhangi bir değişiklik yapılmasını yasaklayan katı detaylarına işaret ediyor.

Kont, planlanan otel imarının enstitüye verilen vasiyeti geçersiz kıldığını ve mülkün d'Orléans ailesine iade edilmesi gerektiğini öne sürüyor.

Jean d'Orléans ve kardeşi Eudes, kasımda ulusal mali savcı Jean-François Bohnert'e gönderilen bir mektupta, mülkle ilgili "giderek artan endişeleri" hakkında yazdı ve değişikliklerin "doğrudan kurbanları" olarak görülmelerini istedi.

İkili ayrıca Louvre Müzesi'nden sonra Fransa'daki en büyük ikinci antika resim koleksiyonu olan şatonun sanat koleksiyonuna atıfta bulunarak, "eserlerin şüpheli bir şekilde ortadan kaybolmasından" bahsetti.

Otel planları, mülkün yöneticisi Didier Selles'in ihale sürecinin hileli olduğu iddiasıyla temmuzda istifa etmesinin ardından halihazırda askıya alınmıştı.

Chantilly kalesi kısmen otele dönüştürülecek ilk tarihi mülk değil. Paris'in Versailles sarayının bir bölümü de lüks bir otele dönüştürülmüş ve otel Haziran 2021'de açılmıştı.

Sarayın eski konukevi Le Grand Contrôle'de yer alan Airelles Château de Versailles'da 14 oda, bir havuz, spa ve restoran bulunuyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU