Fransa'da Kaşıkçı cinayetiyle bağlantılı olduğu iddia edilen bir kişi gözaltına alındı… Suudi yetkili: Kimlik tespitinde hata var

33 yaşındaki şüphelinin Riyad'a gitmek üzere uçağa binerken yakalandığı aktarıldı. Suudi yetkili olayın yanlış bir kimlik vakasından kaynaklı olarak yaşandığını belirtti

Fotoğraf: AFP

 Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cinayetiyle bağlantılı olan bir ismin Fransa'nın başkenti Paris'te yakalandığı iddia edildi.

Fransız basınının, adli kaynaklara dayandırdığı haberlerde Paris'teki Charles de Gaulle Havalimanı'nda sınır polisi tarafından gözaltına alınan 33 yaşındaki Halid Alotaibi'nin Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gitmek üzere uçağa binerken gözaltına alındığı aktarıldı.

Reuters’ın aktardığına göre Fransız bir adli kaynak gözaltını doğruladı ve söz konusu ismin kimliğinin doğrulanmaya çalışıldığını kaydetti.

Ancak Suudi yetkili gözaltının yanlış bir kimlik tespitinden kaynaklandığını bildirdi.

Yetkiliye göre; Kaşıkçı cinayetinden hüküm giyenler Suudi Arabistan'da cezalarını çekiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Suudi Arabistan’daki Kaşıkçı cinayetiyle ilgili davada 5 kişiye 20'şer yıl, 3 kişiye de 7 ile 10 yıl arasında değişen hapis cezaları verilmişti.

Suudi savcılar, "Cemal Kaşıkçı cinayeti" davasının kapatıldığını ve 8 hükümlü hakkında son cezaların verildiğini duyurmuştu.

ABD merkezli Washington Post yazarı Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018'de İstanbul'daki Suudi Arabistan Büyükelçiliğine giriş yaptıktan sonra kendisinden haber alınamamıştı.

Kısa süre sonra nişanlısı Kaşıkçı'nın durumunu yetkililere bildirdi ve cinayetin ortaya çıktığı süreç başlamış oldu.

Resmi işlemleri için elçiliğe giden Kaşıkçı alıkonulmuş ve elçilik binasında öldürülmüştü.

Riyad, bir süre Kaşıkçı'nın elçilikten ayrıldığını söylese de daha sonra Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman Suudi gazetecinin elçilikte yaşanan arbedede yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

 

Independent Türkçe, AA, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU