Çocuk istismarıyla yargılanan Şağban'ın 'iyi hal' indirimli cezasına istinaftan onama: Yargıtay da onarsa 5,5 yıl sonra tahliye edilecek

23 Haziran'da Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karar istinafa taşındı. İstinaf, yerel mahkemenin 'iyi hal indirimli' cezasını onadı

Fotoğraf: Twitter

Fatih Nurullah adını kullanan Uşşaki tarikatının lideri olduğu ileri sürülen Eyyüp Fatih Şağban'ın, müridinin çocuğunu istismar ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada karar çıktı.

Mahkeme, Şağban'ı 10 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Şağban'ın cezasında 6'da 1 oranında 'iyi hal' indirimi uygulandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

23 Haziran'da Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karar istinafa taşındı. İstinaf, yerel mahkemenin 'iyi hal indirimli' cezasını onadı. Bu karara göre hem yerel mahkeme hem de istinaf, cezada üst sınırdan da uzaklaşmış oldu.

Şağban'ın kararı Yargıtay'da da onanırsa Şağban 5.5 yıl hapis yattıktan sonra tahliye edilecek. 

Ne olmuştu?

Sakarya'nın Akyazı ilçesine bağlı Kuzuluk Mahallesi'nde yaşayan ve Uşşaki tarikatı lideri olduğu ileri sürülen Fatih Nurullah, 12 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Olaydan sonra Nurullah ile mağdur çocuğun babası arasında gerçekleşen görüşmenin kaydı sosyal medya üzerinden kamuoyuna yansımıştı.

Ses kaydında Fatih Nurullah, çocuğa yaptığı istismarı itiraf etmiş ve olayın duyulmaması için babayı ikna etmeye çalışmıştı.

Kızın babası F.A., Fatih Nurullah'tan şikayetçi olunca tarikat üyelerinin saldırısına uğramıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU