Yunan polis, Türkiye'de yasak bölgede yakalandı

Edinilen bilgiye göre; polis memurunun üzerindeki cep telefonu başta olmak üzere diğer tüm eşyalarının incelendiği ve soruşturmanın derinleştirildiği belirtildi

Fotoğraf: AA

Edirne’ye turistik amaçla geldiği belirtilen Yunan polis memuru V.M. askeri yasak bölgede jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Yunanistan’ın Dedeğağaç kentinde polis memuru olarak görev yapan V.M.’nin Ferecik Polis Karakolu’nda görev yaptığı belirtildi.

41 yaşındaki polis memurunun neden yasak bölgede olduğu henüz bilinmiyor.

WhatsApp Image 2021-12-06 at 21.36.46.jpeg
Polis memurunun üzerindeki cep telefonu başta olmak üzere diğer tüm eşyalarının incelendiği ve soruşturmanın derinleştirildiği belirtildi. 


Doyran köyü yakınlardaki arazide yakalan V.M. ve kız arkadaşının sorgulanmak üzere Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldüğü ve ifadelerinin alınmaya başlandığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre; polis memurunun üzerindeki cep telefonu başta olmak üzere diğer tüm eşyalarının incelendiği ve soruşturmanın derinleştirildiği belirtildi.

İki ülkenin dışişleri devrede

Yunanistan’ın olayı Ankara’daki büyükelçilik ile Edirne ve İstanbul’daki Yunanistan başkonsoloslukları üzerinden takip ettiği ileri sürüldü.

Dedeağaç’tan gelen ilk bilgiler doğrultusunda, polis memurunun kız arkadaşıyla Kipi Sınır Kapısı’ndan geçerek Türkiye’ye gittiğini ve ondan sonra da kendisinden haber alınamadığı iddia edildi.

Olaya ilişkin olarak şu ana kadar herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU