İran Cumhurbaşkanı Reisi, BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı'nı kabul etti

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) üst düzey ulusal güvenlik yetkilisi Şeyh Tahnu bin Zayed Al Nahyan, İran ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir araya geldi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnoun bin Zayid Al Nahyan  ve beraberindeki heyeti kabul etti /  Fotoğraf: Twitter

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnun bin Zayed Al Nahyan ve beraberindeki heyeti bugün başkent Tahran’da kabul etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İran devlet televizyonuna göre Raisi, Şeyh Tahnun, "Bölge ülkeleriyle ilişkileri geliştirmek hükümetimin önceliği, bu nedenle BAE ile ilişkilerin iyileştirilmesini memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Reisi ise "Bölge ülkelerinin güvenliği iç içe geçmiş gibi ve İran, Basra Körfezi devletlerinin güvenliğini destekliyor" dedi.

"İlişkilerde dönüm noktası olacak"

BAE'nin fiili yöneticisi Abu Dabi veliaht prensi Muhammed bin Zayed'in kardeşi olan Tahnun, IRNA'da yer alan habere göre ziyaretinin iki ülke arasındaki ilişkilerde "dönüm noktası" olacağını umduğunu ifade etti.

İran resmi haber ajansı IRNA’ya göre, Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Ali Şamkani de bugün Şeyh Tahnun ile bir görüşme gerçekleştirdi. 

BAE Devlet Başkanı’nın Diplomasi Danışmanı Enver Karkaş, "Şeyh Tahnun bin Zayed’in Tahran ziyareti, BAE’nin bölgedeki iletişim ve işbirliği köprülerini güçlendirmeye yönelik çabalarının bir devamı olarak geldi" dedi.

Karkaş, BAE’nin diyalog yoluyla olumlu ilişkiler geliştirip, ortak ve farklı vizyonları yöneterek bölgesel istikrar ve refahı artırmayı amaçladığını da vurguladı.

İki ülke Yemen'deki savaş başta olmak üzere Ortadoğu'daki pek çok jeopolitik sorunda hasım tarafları destekliyorlar.

 

Şarku’l Avsat, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU