Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: TÜİK randevu vermedi, gitti önünde gösteri yaptı, insan utanır

Erdoğan: Bay Kemal, devletin kurumları senin şamar oğlanın değil, randevusuz gidilmeyeceğini öğren

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Siirt'e yapılan yatırımları değerlendiren Erdoğan, "Bizim gündemimizde ülkemize daha fazla eser kazandırmak, milletimize daha çok hizmet etmek için yaptıklarımız ve yapacaklarımız var. Geçtiğimiz 19 yılda Türkiye'de demokrasiyi geliştirmek, özgürlükleri genişletmek için verdiğimiz mücadelenin en yakın şahidi sizsiniz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bay Kemal, devletin kurumları senin şamar oğlanın değil, randevusuz gidilmeyeceğini öğren"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, TÜİK'e yaptığı ziyareti ve kuruma alınmamasını hakkında yorumlarda bulunan Erdoğan şunları kaydetti:

Ana muhalefetin başında bir zat var. Bu zat, Merkez Bankası'ndan randevu istiyor, MB ona göre bağımsız değil ya, MB bu beyefendiye randevu veriyor. Gidiyorlar, MB'den brifing aldıktan sonra dışarı çıkıp aleyhinde konuşuyor. Hani bağımsız değildi, bak sana randevu verdiler... Fakat bunlarda edep adab yok. Dün de TÜİK'e randevu almadan gitmek istedi. TÜİK de buna randevu vermedi. Gittiler, önünde gösteri yapıyor. İnsan utanır! Bir insan davet edilmediği yere gidemez! Devletin bu kurumları senin şamar oğlanın değil. Buralar ciddi kurumlardır. Senin gibi ciddiyetsiz değil. Ne oldu? Randevu vermediler ve randevusuz olarak gidip kapıda gösteri yaptın. Bak, Bay Kemal, bundan sonra da devletin kurumlarına böyle randevusuz gidilemeyeceğini öğren. Bunları bileceksin. Sen terör örgütleri ile omuz omuza gidebilirsin, onlara randevusuz da gidebilirsin ama devletin kurumları ciddidir, buralara öyle rastgele gidemezsin ve gidemeyeceksin de. Devletin kurumları zaten yapmaları gereken açıklamaları sürekli yapıyorlar. 

"Mersin'de bu kadar kalabalık toparlayamadı"

CHP'nin siyaset adı altında milleti ve devleti tahkir edecek işler yaptığını iddia eden Erdoğan, şunları kaydetti:

CHP'nin başındaki zat da bize gücü yetmeyince, anayasa ve yasalar dışında hareket etme, kendisine mukabele imkanı olmayan devlet memurlarına saldırmaya başladı. Öğretmenlere saldırıyor. Kılıçdaroğlu'nun kendi partisindeki kliklere dişi geçmiyor ama memurlara çemkirmeyi iyi biliyor. Bunun adı siyaset değildir, siyaset yanına topladığın azgın güruhla MB, TÜİK gibi kamu kurumlarını basmak, ağzından köpükler saçarak memurlara hakaret etmek hiç değildir.Siyaset er meydanında yürütülür. Bırak kamu kurumlarını basıp memurları tehdit etmeyi de, siyaset meydanında çık karşımıza. 

Kılıçdaroğlu'nun bugün Mersin'de gerçekleştirdiği miting ile ilgili de iddialarla bulunan Erdoğan, "Bugün Mersin'deydi. Mersin'de bu kadar kalabalık toparlayamadı. Çünkü burası Siirt. Bize daha büyük alan verilseydi orayı doldururduk diyor. Resmi rakamlar elimizde" ifadelerini kullandı.

"Başbakan benim, imzayı ben atıyorum"

Erdoğan konuşmasında isim vermeden DEVA Parti Genel Başkanı Ali Babacan'ı kastederek, "Bu CHP, yanına taktığı bazı tiplerle, adete boş teneke... Ne diyorlar: Biz şuraya çıkarmıştık. Benim Başbakan olduğum yerde, senin sesin çıkabilir mi? Utanmadan "ben şunu yaptım, bunu yaptım" diyor. Ya sen neyi yaptın? Başbakan benim, imzayı ben atıyorum. İnsan utanır" dedi.

Erdoğan 24 yıl sonra aynı şiiri okudu

Erdoğan, 1997'de cezaevine girmesine neden olan Ziya Gökalp'in "Asker Duası" şiirini Siirt'te tekrar okudu.

Şiire açılış törenine katılan vatandaşlar da eşlik etti.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU