Rektumundan II. Dünya Savaşı'ndan kalma tanksavar mermisi çıktı

"Mermiyi yere koymuş, ayağı kaymış ve üzerine düşmüş"

Merminin 17 santimetre uzunluğunda ve 6 santimetre genişliğinde olduğu bildirildi (The Sun)

Birleşik Krallık'ta bir adamın rektumundan II. Dünya Savaşı'ndan kalma top mermisi çıkarıldı.

Gloucester bölgesindeki Gloucestershire Kraliyet Hastanesi, çarşamba polisle irtibata geçerek bir hastanın rektumunda mermi bulunduğunu söyledi. Polis bunun üzerine hastaneye bir patlayıcı imha ekibi gönderdi.

Doktorlar, ameliyatla mermiyi hastanın rektumundan başarıyla çıkardı. Patlayıcı imha ekibinin incelemelerinde merminin II. Dünya Savaşı'nda kullanılan 57 milimetrelik tanksavar mermilerinden olduğu tespit edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hastaneden yapılan açıklamada, kimliği paylaşılmayan hastanın askeri teçhizatlara meraklı olduğu ve bu merminin de şahsi koleksiyonunda bulunduğu bildirildi. 

Hastanın doktorlara "mermiyi yere koyduğunu, daha sonra ayağının kaydığını ve merminin üstüne düştüğünü, merminin de rektumuna girdiğini" söylediği ifade edildi.

Öte yandan oluşabilecek herhangi bir tehlikeye karşı hastanede ziyaretçilerin ve hastaların güvenliğinin sağlanması için gerekli protokoller uygulandı. 

Ordudan yapılan açıklamada hastaneye gönderilerek mermiyi inceleyen imha ekibinin, mühimmatın aktif olmadığını ve herhangi bir tehlike oluşturmadığını tespit ettiği bildirildi.

Gloucestershire Polisi'nin açıklamasındaysa ekibin incelemelerini tamamladığı ve merminin tehlike teşkil etmediğini belirttiği doğrulandı.

Hastane, talihsiz hastanın taburcu edildiğini ve sorunsuz şekilde iyileşmesinin beklendiğini duyurdu.



Independent Türkçe, Sputnik International, My State Line

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU