IŞİD'ten Kuzey Irak'ta saldırı: 7 Peşmerge, 3 sivil öldü

IŞİD'in sivillere yönelik saldırısının ardından bölgeye intikal eden peşmergelerin pusuya düşürüldüğü belirtildi

Fotoğraf: AA

IŞİD'in Irak'ın Musul kentine bağlı Mahmur ilçesinde düzenlediği saldırıda, Irak Kürdistan Bölgesi'ne (IKB) bağlı 7 Peşmerge ve 3 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Peşmerge Komutanı Nejat Hule, Erbil merkezli Rudaw yayın kuruluşuna yaptığı açıklamada, Mahmur'un Karaçuğ bölgesindeki Nazikend köyünde Peşmergelerin IŞID tarafından kurulan pusuya düştüğünü söyledi.

Hule, çıkan çatışma sonucu 7 Peşmergenin hayatını kaybettiğini belirtti.

Rudaw'da yer alan haberde ayrıca Mahmur'a yakın Hadircice köyündeki IŞİD saldırısında da 3 sivil hayatını kaybettiği belirtilerek, ölen üç kişinin kardeş oldukları kaydedildi.

Sivillere yönelik saldırı sonrası Peşmergenin bölgeye intikal etmesinin ardından IŞİD'in kurduğu pusuya maruz kaldığı belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

IŞİD saldırıları devam ediyor

IŞİD'in 27 Kasım'da Süleymaniye'nin Kifri ilçesinin Kuleco bölgesindeki saldırısında 5 Peşmerge ölmüş, 4 Peşmerge yaralanmıştı. Yaralananlardan durumu ağır olan 1 Peşmergenin, kurtarılamadığı açıklanmıştı.

29 Kasım'da Kifri ilçesine düzenlenen saldırı sonucunda ise 1 Peşmergenin öldüğü, 3 Peşmergenin yaralandığı belirtilmişti.

IŞİD, Haziran 2014'te Musul, Salahaddin ve Enbar'ın tamamını, Diyala ve Kerkük kentlerinin de bir kısmını ele geçirmiş, sözkonusu bölgeler, yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

Eski Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017'de, IŞİD'e karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

IŞİD'in bölgeden çıkarılması ve kentlerin geri alınmasının üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen örgütün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Salahaddin ve Enbar'ın kırsal bölgelerindeki saldırıları devam ediyor.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU