Ahmet Hakan: Aldıklarını buldukları sananlar hizbi

"Kimler zorlayacaklarsa Allah billah aşkına, zorlasınlar şu Bülent Arınç’ı... Zorlasınlar da... Alsın boyunun ölçüsünü!”

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın “Erdoğan’a karşı hiçbir zaman rakip olmayacağım diye bir içtihatta bulundum ama beni fazla zorlamasınlar” şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hakan, bugünkü “Aldıklarını buldukları sananlar hizbi” başlıklı köşe yazısında geçmişte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yol yürüyen isimleri eleştirdi:

“Aldıklarını buldukları sananlar” diye nitelendirebileceğimiz bir hizip var. Tayyip Erdoğan tarafından kendilerine verilenleri, kendi marifetleriyle elde ettiklerini sananlardan oluşan bir hizip bu. Kimdir bunlar? Mesela Abdullah Gül... Mesela Abdüllatif Şener... Mesela Ahmet Davutoğlu... Mesela Ali Babacan... Ve mesela Bülent Arınç...

Nedir bu hiziptekilerin temel özelliği? Şudur: Siyasette ancak ve ancak “Tayyip Erdoğan’ın ekibinin bir parçası” olarak bir anlam ifade ediyorlarken ve toplumsal karşılıkları Erdoğan’ın binde biri bile değilken... Kendilerini birer siyasal önder olarak görmeye başlamaları...

Oysa bağımsız olarak ortaya çıktıklarında hiçbirinin ciddi bir toplumsal karşılığı yok. İşte bakın:  Abdullah Gül... Yıllardır açıktan bir kalkışma yapamıyor.  Abdüllatif Şener... Memleketi Sivas’tan aday bile olamıyor. Ali Babacan... Beklediği rüzgârın binde birini bile estiremiyor. Ahmet Davutoğlu... Babacan’dan bile daha geride.

Bülent Arınç’ın BBC Türkçe’ye verdiği söyleşide kullandığı “Erdoğan’a karşı hiçbir zaman rakip olmayacağım diye bir içtihatta bulundum ama beni fazla zorlamasınlar” şeklindeki ifadeyi köşesine taşıyan Hakan, “Fazla zorlarlarsa Erdoğan’a karşı rakip olabilirmiş! Kimler zorlayacaklarsa Allah billah aşkına, zorlasınlar şu Bülent Arınç’ı... Zorlasınlar da... Alsın boyunun ölçüsünü!” yorumunu yaptı.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU