Yeni Buckingham iddiası: "Harry ve Meghan'ın ırkçılıkla suçladığı isim Prens Charles'tı"

Sussex çiftinin nişanlandığı gün Prens Charles ve eşi Camilla'nın sohbeti büyük rahatsızlık yaratmış

Babasının ırkçı eleştirisine sinirlenen Prens Harry'ye, Prens Charles'ın, "Fazla duygusal davranıyorsun" dediği iddia edilmişti (AFP)

Kraliyet uzmanı Christopher Andersen, Prens Harry ve Meghan Markle'ın gündeme getirdiği ırkçılık iddialarının hedefinin Prens Charles olduğunu öne sürdü. 

Sussex Dükü ve Düşesi, oğulları Archie'nin ten renginin Kraliyet ailesinde tartışma konusu olduğunu söylemişti. "Brothers and Wives: Inside the Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan" (Kardeşler ve Eşleri: William, Kate, Harry ve Meghan'ın Özel Hayatlarının İç Yüzü) adlı yeni kitabında Andersen, bu gündemi Prens Charles'ın yarattığını aktarıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kitaba göre Andersen'ın saraydaki kaynağı, Prens Harry ve Meghan Markle'ın nişanlandığı 27 Kasım 2017'de Prens Charles'ın, eşi Camilla'ya "Çocuklarının nasıl görüneceğini merak ediyorum" dediğini belirtiyor. 

Soruya şaşıran Cornwall Düşesi Camilla, "Pekala, kesinlikle harika olacak" diye yanıt vermiş. Charles daha sonra sesini alçaltarak, "Demek istediğim, çocuklarının ten rengi nasıl görünecek?" diye başka bir soru daha sormuş.

İddiaya dair açıklama yapan Prens Charles'ın sözcüsü, "Bu kurgudan ibaret ve daha fazla yorum yapmaya değmez" ifadelerini kullandı. 

Irkçılık tartışmasını Oprah Winfrey'e verdikleri bomba etkisi yaratan röportajda dile getiren Prens Harry ve Meghan Markle, isim vermeden ifadeleri "üst düzey bir Kraliyet üyesinin" söylediğini belirtmişti. 

Röportajın ardından açıklama yapan Prens Harry'nin ağabeyi Prens William ise, "Irkçı bir aile değiliz" ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe, Page Six, BBC

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU