DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan: Erdoğan, ülkeyi 1970'lerin 1990'ların ülkesi haline çeviriyor

Babacan, “Erdoğan, senelerce meydanlarda yağ kuyruklarından bahsederek ülkemizin gelişmişlik seviyesini anlatmıştı. Bu kötü yönetimin sayesinde, artık yeni nesil de bu kuyrukları biliyor” dedi

Fotoğraf: AA

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Büyükçekmece İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Bolluk ülkesini yokluk ülkesine çevirdiler. Ülkeyi o eski karne günlerine döndürüyorlar. Sayıyla un alıyoruz, zam korkusuyla kuyruklara giriyoruz. 2009'da bizlerin işin içinde olduğu dönemde 1970'leri, 1990’ları hatırlatıp o günün başarılarıyla övünen Sayın Erdoğan, ülkeyi 2009'lardan 1970'lerin 1990'ların ülkesi haline çeviriyor" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2009 yılında TBMM’de kullandığı “Akaryakıt zammı yürürlüğe girdi. Şeker satışları durduruldu. Var mı böyle bir şey?” sözlerini hatırlatan Babacan şunları söyledi:

Şu an ülkemizin tüm sokaklarında endişe hâkim. Tüm hanelerinde yarınlara yönelik kaygı hâkim. Bir gün sonrasının nasıl olacağına dair korku hâkim. Biliyorum, paramızın değeri tarihin en dip seviyesine düşmüş durumda. Anlık gelen zamların altında nefes almaya çalışıyoruz. Sayın Erdoğan, senelerce meydanlarda yağ kuyruklarından bahsederek ülkemizin gelişmişlik seviyesini anlatmıştı değil mi? Haklı tabii. Bu ülkede 30-40 sene evvel bunlar yaşandı. Gençler bunu bilmezdi. Ama bu kötü yönetimin sayesinde, artık yeni nesil de bu kuyrukları biliyor.

Ekonomide ve dış politikada en başarılı olduğumuz 2002-2009 döneminde ne diyorlardı? ‘Güçlü lider bu başarıyı elde etti’ diyorlardı. Üç yıldır güçlü lider yok mu?” diye soran Babacan şöyle konuştu:

Bütün gücü tek elinde toplayan, yargıyı ve Meclis’i tamamen kontrol altına alan, sivil toplumu susturan, özel sektörü sindiren, aklına geleni yapan bir lider yok mu? Niye başaramıyor? Demek ki ‘güçlü lider her şeyi başarırmış’, ‘süper kahraman’ falan yok öyle bir şey. Onlar filmlerde, hikâye kitaplarında. Bir ülkenin gücü güçlü kurumlarında, hukukla yönetilmesinde olur.

Dolar cinsinden kişi başına düşen milli gelirde ekonomi bakanlığı yaptığı dönemi ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi dönemini karşılaştıran Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu önemli çünkü dünyaya göre satın alma gücümüzü gösteriyor. Maliyeti döviz bazında olan ürünlere ne kadar kolay ne kadar zor eriştiğimizi gösteriyor. Diğer ülkelere göre ne kadar zengin ne kadar fakir olduğumuzu gösteriyor. Liyakatli kadroların, istişarenin devrede olduğu dönemde kişi başı düşen milli gelir yılda ortalama 12,2 büyümüş. Son üç yılda milli gelirimiz yıllık ortalama 2,9 düşmüş. Hesap ortada. Biz artırmışız, onlar düşürmüş. Biz bu milleti zenginleştirmişiz, onlar yoksullaştırmış. Görünen köy kılavuz istemez.

Ali Babacan, "özgür ve zengin bir Türkiye için" yola çıktıklarını, DEVA Partisi olarak emaneti teslim almaya geldiklerini söyledi.

Önce hukuku ve kurumları ayağa kaldıracaklarını belirten Babacan, "Güveni tesis edeceğiz. Türkiye'yi hızla refaha ve huzura kavuşturacağız. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz." dedi.

Öte yandan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Tahtakale'deki esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU