Boris Johnson'dan popülist mevkidaşına "çok tuhaf" karşılama

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki göçü görüşmek için Downing Sokağı'nı ziyaret etti

Boris Johnson, ikili görüşme öncesi Mateusz Morawiecki'yi karşılama şekliyle herkesi şaşırttı (Steve Back)

Birleşik Krallık (BK) Başbakanı Boris Johnson, cuma günü popülist Polonya Başbakanı'nı onun başparmağını tutarak karşılayıp şaşkınlığa yol açtı.

Olaya tanıklık eden bir Downing Sokağı fotoğrafçısı, bu selamlamayı "çok tuhaf" olarak nitelendirdi.

Mateusz Morawiecki, Downing Sokağı'nı ülkesi doğu sınırındaki göçmen kriziyle boğuşurken ziyaret etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Johnson sağcı popülist lidere BK'nın, sınırlarında "bir göçmen krizini kışkırtmaya çalışanlara" karşı Polonya'yla "omuz omuza" duracağını söyledi.

Öte yandan fotoğrafçılar iki liderin fotoğrafını çekerken, Johnson mevkidaşının başparmağını tuttu, Polonya Başbakanı'nın da kafası karışmış gibi göründü.

Steve Back, sosyal medya paylaşımında, "Britanya Başbakanı Boris Johnson, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki'yi Downing Caddesi'nde selamlıyor ve onun başparmağını tutuyor !!!! Çok tuhaf" dedi.
 

boris-jonhson-reuters.jpg
Boris Johnson'ın Mateusz Morawiecki'nin başparmağını tuttuğu anlar, Downing Sokağı'ndaki bir fotoğrafçının kamerasına yansıdı (Reuters)


İkilinin görüşmesine dair elektronik ortamdaki metne göre Johnson, Morawiecki'ye şunları söyledi:

Bunun önemli bir vesile olduğunu düşünüyorum. Bizi ziyaret ettiğiniz, 10 Numara'ya (BK Başbakanlık Konutu ve Ofisi -ed.n.) ve Londra'ya geldiğiniz için size çok ama çok minnettarız. Çünkü bu, ilişkimize ve örneğin Polonya sınırlarında bir göçmen krizini kışkırtmaya çalışanlara karşı Polonya'yla omuz omuza durmaya dair bağlılığımızı da yeniden teyit edebileceğimiz bir an.

Morawiecki, "Artık etrafımızda işler çığırından çıkmaya başlıyor" dedi.

Polonya'nın komşusu Belarus'un otoriter hükümeti, Ortadoğu'dan gelen sığınmacıları ve göçmenleri otobüsle taşıyıp, onları Polonya sınırını geçmeye teşvik etmekle suçlanmıştı.

Avrupa Birliği'ni istikrarsızlaştırmayı hedeflediği iddia edilen bu yaklaşım, "hibrit savaş" olarak adlandırılmıştı.

Johnson'la Morawiecki'nin görüşmesi, BK binlerce kişinin kıyılarına gelmesiyle boğuşurken gerçekleşti. Çatışma ve zulümden kaçan birçok kişi, sığınma talebinde bulunmak için küçük teknelerle Manş Denizi'ni geçmeye çalışıyor.

Avrupa Komisyonu ve insan hakları grupları, Polonya hükümetini yargı sisteminin işleme şekline yönelik değişikliklere giderek hukukun üstünlüğünü baltalamakla suçlamıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU