Kılıçdaroğlu: Yatırımlar benim ödediğim vergilerle yapılmalı, benim torunlarım borçlandırılarak değil

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi açılış töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, yatırımların kaynakların doğru kullanılarak şeffaf biçimde yapılması gerektiğini söyledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi açılış töreninde konuştu / Fotoğraf: CHP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yatırım yaptıklarını söylüyorlar güzel, yatırım yapılsın. Yollar, köprüler, hastaneler yapıyorlar, yapılsın itirazımız yok ama bu yatırımlar benim ödediğim vergilerle yapılmalı, benim torunlarım borçlandırılarak değil" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi açılış töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, açılan tesiste binlerce ton çöpün toplanacağını ve bunun çevreyi kirletmeden hizmet olarak halka döneceğini dile getirdi.

"Beton ormanına dönüşen bir İstanbul var"

Bu kentin sadece İstanbulluların veya Türkiye'nin değil, dünyanın göz bebeği olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, bu kentteki insanların mutlu yaşamak istediklerini ancak aynı zamanda doğanın tahrip edilmesini istemediklerini ifade etti.

İstanbul Göztepe'de 1971-1982 yılları arasında bulunduğunu, o dönemde bölgede geniş yeşil alanlar olduğunu ve buralarda top oynadıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, "Ama bugün biraz acı ama ifade etmek zorundayım, beton ormanına dönüşen bir İstanbul var. Böyle bir İstanbul'u Sayın Başkan devraldı" diye konuştu.

acilis.jpg
Tesisin açılışını Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP ile İYİ Parti İl Başkanları birlikte gerçekleştirdi / Fotoğraf: CHP

 

"Kaça yapıyorsunuz bu yatırımları?"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yeşil alanlar yaratmaya çalıştığını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

Yatırım yaptıklarını söylüyorlar güzel, yatırım yapılsın. Yollar, köprüler, hastaneler yapıyorlar, yapılsın itirazımız yok ama bu yatırımlar benim ödediğim vergilerle yapılmalı, benim torunlarım borçlandırılarak değil. Benim torunlarım borçlandırılıyorsa ben bu vergiyi neden şimdi ödüyorum? Artı bir şey daha var. Yatırım yapıyorlar gayet güzel. Yapsınlar, teşekkür ederiz. 'Kaça yapıyorsunuz bu yatırımları?' 'Efendim ticari sır bilmiyoruz, biz bilmiyoruz.' Niye bilmiyoruz? Benim parasını ödediğim bir yatırımın maliyetini ben neden bilmeyeyim? Devletin şeffaf, saydam olması lazım. Vatandaşına hesap verebilir nitelikte ve çerçevede hareket etmesi lazım. Bunlar da yok. Belediye başkanlarımızın ana hedefi, yaptıkları harcamanın her kuruşunun hesabını millete vermek

"Kara kış fonu" önerisi

Ekonomideki sorunların belediyelerin yapacakları yatırımlar üzerinde negatif etkisi olacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Daha ötesi, bu kışı vatandaş nasıl geçirecek?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, her siyasetçinin üzerinde durması gereken temel konulardan birinin bu olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

Bu kışı asgari ücretle geçinen bir kişi nasıl geçirecek? Çok iyi niyetlerle ülkeyi yönetenlere teklifte bulundum. 'Bir kara kış fonu kurun' dedim. Bu fon vatandaşın en azından bu kışı rahat geçirebileceği bir ortamı sağlamak için çok değerli bir fon olabilir. Elektrik, doğal gaz, su parasını ödeyemeyen vatandaşlarımız çıkacaktır ve çıkacak. Bunlar için bugünden önlem alınması lazım. Gayet iyi niyetlerle kaynak da yer de imkan da söyledik. 'Bunu yaptığınız takdirde en azından ekonomi belli bir şekilde rayına girerse en azından bu kara kışı vatandaşlarımız biraz daha rahat atlatabilirler' diye ifade ettim. Belediye başkanlarımız var olan hükümetin yapmadığını yapmaya çalışıyorlar. Kara kış fonu dolayısıyla 3 ve 16 Kasım tarihleri arasında 35 bin 407 aileye 3 milyon 180 bin 460 liralık nakdi yardım yaptılar

"Kaynaklarımızı halkımız için seferber edeceğiz"

Belediye başkanlarına Türkiye genelinde hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi için çalışmaları çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, "Onun vebalini birileri çeker ama biz o vebalin tanığı olmak istemeyiz. Her birimize düşen görevdir bu" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanını seçmesine az kaldığını anımsatan Kılıçdaroğlu, 6 ay içinde ekonominin çarklarının sağlıklı bir şekilde dönmesini sağlayacaklarını dile getirdi.

Memlekete huzur, bereket ve güzellik getirmeye kararlı olduklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, "hizmeti yapan, yatırımı bitiren, temeli atanlara" şükran borçlu olduklarını dile getirdi.

Akşener'den seçim çıkışı

Törende söz alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de İmamoğluı'na teşekkür etti.

Akşener devamında cumhurbaşkanlığı seçimine dikkat çekerek, "Bu çalışma performansınızın devamını dilerim ki cumhurbaşkanlığı seçiminde lazım. Sizler çalışırsanız, İstanbulluya, diğer şehirlerde hizmet ederseniz işte o rekabeti biz hizmet üzerinden yaparız ve 13. cumhurbaşkanını Millet İttifakı seçtirmiş olur

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU