Akşener: 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacak

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Seçimlere giderken ittifak zorunlu. 2023 ya da daha önce Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken kaç parti bir araya geleceğiz bunu söylemek şimdilik zor" diye konuştu

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programının konuğu oldu.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan hakkında, "Dürüst buluyoruz biz kendisini" diye konuştu.

Akşener, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nurettin Nebati'nin paylaşımlarını da , "Yeni Bakan adayı kendisi sanırım o anlaşılıyor" sözleriyle değerlendirdi.

"Çin'i örnek alarak yola çıktık şimdi Bangladeş'e doğru ilerliyoruz"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türk Lirası'nda yaşanan değer kaybına da değinen Akşener şunları kaydetti:

Denge denetleme mekanizması ortadan kalktı. Her şey Erdoğan'ın tercihleri. Şimdi kuyrukları gösterdiniz. Saray ayrı bir dünyadır. Sizi vatandaştan koparır. Ayrı paralel bir dünya yaratır. Her türlü zammı pompaya yansıtmak durumunda olan bir program var. Biz Çin'i örnek alarak yola çıktık şimdi Bangladeş'e doğru ilerliyoruz. Dünyaya diyorlar ki 'bizde ucuz iş gücü var.' Gelin buraya yatırım yapın. Burada demokrasi yok adalet yok. Ucuz iş gücü sunmanıza rağmen eksikler olduğu için.

Vatandaşların ekonomideki sıkıntılar nedeniyle çok fakirleştiğini kaydeden Akşener, "Çocuklarda vitaminsizlikten bodurluk başladı. Ben de bunları dile getirmelerini sağlamaya çalışıyorum. 23 ayın sonucunda gördüğüm selam vermeden insanlar dertlerini anlatmaya başlıyor. Ben vakitsizlikten 'vatandaşın kürsüsü' deyip Meclis'e getirdim. Girdilerde teşvik yapacaksınız. Nakit yardımının yapılması gerekiyor" diye konuştu.

"Seçimlere giderken ittifak zorunlu"

Akşener, "Kılıçdaroğlu, Babacan, Davutoğlu da böyle düşünüyor mu?" sorusuna, "Millet İttifakı'nın sistemini Cumhur İttifakı kabul edip ona göre sorular soruyorlar. Bizim  farklı çözümlerimiz var. Bizim rekabetli ama birbirimize saygılı olduğumuz bir ittifakımız var" yanıtını verdi.

Akşener şöyle devam etti:

13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacak. DEVA Partisi adına ben konuşamam yeni partiler tanınmaya çalışıyorlar saygı duyuyorum. Ama ittifaka katılmayı düşünürler mi bilemem. Bu sistem ucube bir sistem. Seçimlere giderken ittifak zorunlu. 2023 ya da daha önce Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken kaç parti bir araya geleceğiz bunu söylemek şimdilik zor.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU