Akşener: Beceriksizlikle ihanet arasında ince bir çizgi vardır

"Söz konusu devleti yönetmekse, cehalet ve ihanet aynı yola çıkar. Bu kadar basit"

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Türkiye’nin mevcut ekonomik durumu üzerinden tepki gösterdi.

Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Akşener, Türkiye’nin sadece son bir haftada borcunun 1 trilyon 920 milyar lira arttığını söyledi. Erdoğan’ın fiyat artışlarına yönelik “fırsatçı” şeklindeki söylemine atıfta buluan İYİ Parti lideri, “Ülkeyi yöneten sensin. Bu fiyat artışları fırsatçılar yapıyor diyorsun” ifadesini kullandı.

"Mızrak çuvala sığmıyor"

Erdoğan’a ekonomi üzerinden eleştiriler yöneltmeye devam eden Akşener, Alparslan Türkeş’in “Beceriksizlikle ihanet arasında, kıldan ince bir çizgi vardır. Beceremediği halde makam, mevki işgal etmek, en büyük ihanettir” şeklindeki ifadesini hatırlattı ve şöyle devam etti:

İşte o nedenle, kendisinin niyeti iyi midir, kötü müdür, artık bir önemi yok. Çünkü söz konusu devleti yönetmekse, cehalet ve ihanet aynı yola çıkar. Bu kadar basit. Buradan iktidardakilere sesleniyorum, istediğiniz kadar bağırın çağırın. Ekonomiye ettiğiniz ihanetin ispatı, televizyon kanallarının sağ alt köşesinde duruyor. Orada, dolar 13 lira yazıyor. Erdoğan konuşuyor, dolar yükseliyor, enflasyon artıyor, milletimiz fakirleşiyor. Ne söylerseniz söyleyin, Ne yalan uydurursanız uydurun, Ne masal anlatırsanız anlatın, Mızrak artık çuvala sığmıyor, gerçeğin ta kendisi, apaçık ortada duruyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bunun bedelini ödeyeceksiniz”

“Türk lirasına kafa yorsaydınız, böyle olur muydu?” diye soran Akşener, şöyle devam etti:

Yetkiyi aldınız, görevi kötüye kullandınız. Milletimize hizmet etmek yerine, eşe, dosta, yandaşa çalıştınız. İnsanlarımız iş bulamazken, siz sarayda bol maaşlı sefalar sürdünüz. Vatandaş yoklukla mücadele ederken, siz israf içinde yüzdünüz. Ve bunun bedelini, ilk sandıkta, ziyadesiyle ödeyeceksiniz. Bundan şüpheniz olmasın. 

“AK Parti Türkiye için bir yüktür”

Akşener konuşmasında “Artık yeter” diye seslendiği iktidar için şu ifadeleri kullandı:

 AK Parti, artık Türkiye’nin sırtında bir yüktür. Hem de ilk sandıkta atılması gereken, büyük ve gereksiz bir yüktür. O yükle, yürünmez. O yükle, yokuş çıkılmaz. O yükle, koşulmaz. O yükle Türkiye, dünya sahnesinde, hak ettiği yere gelemez.


“Zihinsel sorun olması lazım”

AK Parti iktidarının Türkiye’de fırsat eşitliğini bozduğuna dikkati çeken Akşener, öğretmenlerin sorunlarını da dile getirdi:

Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerimizin mimarları olan, ana kucağından, baba ocağından sonraki, ilk durağımız olan öğretmenlerimiz için, bizler ne yapıyoruz? Koca bir hiç. Okullarda, 100 binden fazla, öğretmen açığımız var ama atanamayan öğretmenlerin sayısı yarım milyonu aştı. İyi yönetilen ülkede, atanamayan öğretmen diye bir sorun olur mu? Böyle bir sorun yaratmak için, insanın zihinsel sorunları olması lazım.

"Yazıklar olsun"

Mesela, Temmuz 2015’te, en yüksek öğretmen maaşı 2982 lira. O günkü dolar kuruyla, bu maaş 1117 dolar ediyor. Kasım 2021’deyse, en yüksek öğretmen maaşı 5800 lira. Peki kaç dolar ediyor biliyor musunuz? 527 Dolar. Hatta bu sabahki kur itibariyle daha da aşağıda inmiş durumda. Aylık maaşta, 590 dolardan fazla kayıp var. Yani maaşın kendisinden daha fazla kayıp var. Sayın Erdoğan; işte sana, dolarla maaş almayan öğretmenlerimiz durumu. Sen bol varaklı sarayında sefa sürerken, devr-i iktidarında, öğretmenlerimizi düşürdüğün duruma bak. Yazıklar olsun.

"AK Parti, Türkiye için bir yüktür"

Akşener konuşmasının son kısmında “Az kaldı o sandık gelecek ve bu zulüm bitecek. Kodamanlar onlarınsa, garibanlar bizimdir. İhale arsızı müteahhit onlarınsa, atanamayan öğretmenler bizimdir. Tacizciler, tecavüzcüler, kadın katilleri onlarınsa, Türkiye’nin boyun eğmeyen kadınları bizimdir. Sarayın sefası onlarında milletimizin cefası bizimdir” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU