Kilis'te görevli asker, yasadışı yollarla Türkiye'ye girmek isteyenler tarafından açılan ateş sonucu şehit oldu

Piyade Uzman Çavuş Savaş Dinç Türkiye’den Suriye’ye yasadışı yollarla geçiş yapmaya çalışan kişilere müdahale sırasında yaralanarak şehit oldu

Fotoğraf: AA

Kilis'teki hudut birliğinde görevli Piyade Uzman Çavuş Savaş Dinç yasadışı yollarla ülkeye girmek isteyen bir araçtan açılan ateş sonucu yaralandı. 

Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Dinç,  yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Türkiye’den Suriye’ye yasa dışı yollarla geçiş yapmaya çalışan kişilere müdahale esnasında hudut birliğimizde görevli Piyade Uzman. Çavuş Savaş Dinç yaralanarak Kilis Devlet Hastanesine sevk edilmiş, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadeleri yer aldı.

Bakan Akar'dan taziye mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehit Savaş Dinç için yayımladığı başsağlığı mesajında, "Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim." ifadelerini kullandı.

5 gözaltı

Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında Dinç'i şehit eden şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattıldı.

Ekipler, Kilis merkez, Çalkaya ve Mağaracık köylerine düzenledikleri operasyonda 5 şüpheliyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

 

 

 

Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU